Endelig kommer investeringsstøtte til energitiltak

Del

Endelig innfører regjeringen og Enova en egen ordning med investeringsstøtte til energitiltak i norske borettslag og sameier.

Bård Folke Fredriksen, adm. dir. i NBBL er glad for at Enova nå innfører investeringsstøtte til energitiltak i borettslag og sameier.
Bård Folke Fredriksen, adm. dir. i NBBL er glad for at Enova nå innfører investeringsstøtte til energitiltak i borettslag og sameier. Fotograf Nadia Frantsen

- Dette er en seier NBBL har jobbet lenge med. Nå vil flere borettslag og sameier kunne kutte kostnader ved å spare og produsere energi - basert på kjent teknologi, sier Bård Folke Fredriksen, adm.dir. i NBBL.

Det er dessverre usikkert hvor mye penger Enova totalt tenker å bruke på investeringsstøtte.

- NBBL mener det bør settes av en ENØK-milliard til borettslag og sameier. Bare slik kan regjeringen nå sine mål om å kutte CO2 når boligeiere sparer og produsere energi, sier Bård Folke Fredriksen.

Det er viktig at Enova etablerer en enkel og ubyråkratisk støtteordning for å få helt vanlige folk i borettslag og sameier med på dugnaden slik at det monner.

- Det er kort tid til første søknadsfrist som er allerede 24. november. NBBL forventer derfor at raset av søknader kommer først i 2024. Men for de borettslag og sameier som allerede har gryteklare prosjekter, er det løp og søk, sier Fredriksen.

Nøkkelord

Kontakter

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom