Familien Oftebro / Hoff sammen på scenen

Del

Når Oslo Nye Teater gir seg i kast med Eugene O’Neills familiedrama Lang dags ferd mot natt, er det med en vaskeekte skuespillerfamilie i rollene. Nils Ole Oftebro, Anette Hoff, Jakob Oftebro og Jonas Hoff Oftebro utgjør familien Tyrone i det Pulitzerpris-vinnende mesterverket.

Lang dags ferd mot natt
Lang dags ferd mot natt Foto: Lars Opstad / Oslo Nye Teater

Teatersjefen gleder seg

– Det er en stor teaterhistorisk begivenhet at familien Oftebro / Hoff spiller familien Tyrone i Eugene O’Neills suverene drama. Jeg er enormt glad for at vi har fått til dette!, sier Oslo Nyes teatersjef Runar Hodne. – Det har vært et puslespill å få det til å klaffe for alle parter, og nå er bitene endelig på plass. Det blir en ekstra dimensjon at det er en ekte skuespillerfamilie med mor, far og sønner, som fyller rollene som mor, far og to sønner i «familien Tyrone». Nå gleder vi oss stort til å starte prøvene på hovedscenen i november!

Selvbiografisk drama

Utad fremstår familien Tyrone i Lang dags ferd mot natt både som velstående og vellykket, men innad stormer det. Gradvis avdekkes familiens skjøre tilstand med avhengighet, løgn og selvbedrag. Selv om de øyner et lite håp om at noe kan ha forandret seg til det bedre, vil deres illusjoner i løpet av kvelden nok en gang bli knust mot en avgrunn av avhengighet, fyll, anger, skyld og fornektelse. For er det egentlig mulig å unnslippe «arvesynden»?

Lang dags ferd mot natt er den amerikanske dramatikeren Eugene O’Neills mest kjente teaterstykke. Dette sterke selvbiografiske dramaet baserer seg på nobelprisvinnerens egen familiehistorie. O’Neill ønsket selv at stykket først skulle oppføres 25 år etter hans død. Men allerede tre år etter at han døde, fikk Lang dags ferd mot natt verdenspremiere på Dramaten i Stockholm (1956). Det har siden vært spilt på scener verden over. I 1957 ble det belønnet med en Pulitzerpris.

Meritterte hovedrolleinnehavere

De fire hovedrollene bekles av fire kjente skuespillere. Nils Ole Oftebro (James Tyrone sr.) har i mer enn 50 år virket som skuespiller i utallige roller på scenen og i film og TV, og er bl.a. hedret med Kritikerprisen, Heddaprisen, Amandaprisen og Stiklestadprisen. Anette Hoff (Mary) har vært tilknyttet bl.a. Riksteatret, Kilden, Rogaland Teater og Den Nationale scene og spilt roller som bl.a. Martha i Hvem er redd for Virginia Woolf? og Fru Alving i Gjengangere. For TV-publikum er hun velkjent som bl.a. Juni Anker Hansen i Hotel Cæsar gjennom 18 år. Er to ganger hedret med Gullruten. Jakob Oftebro (James jr.) har gjennom 15 år som skuespiller gjort stor suksess i film og TV og vært Shooting star på Berlin-festivalen. Har spilt tittelrollen i Peer Gynt på Gålå og er kjent gjennom film og TV fra  tittelrollen i Hamilton, Kids in Crime, In the name of love, Monster, Tordenskjold i Tordenskjold & Kold, 1864, Den største forbrytelsen (Amandaprisen Beste mannlige hovedrolle), Margrete den første (Robertprisen for årets mannlige birolle) og Gullkysten. Jonas Hoff Oftebro (Edmund) er skuespillerutdannet ved KHiO. Har vært med i NyeNational - Nationaltheatrets satsing på nye talenter, hvor han bl.a. har spilt Vincent i Et stykke plastikk og Puck i En midtsommernattsdrøm. Medvirket i film og TV som bl.a. In the name of love, Børning, The Birdcatcher, Skjelvet, Los Bando. I høst medvirket i Antiteaterets/Oslo Nyes Rasisten på Centralteatret.

Kreativt team og roller

Det er Oslo Nyes teatersjef Runar Hodne som har regien på Lang dags ferd mot natt. Hodne tiltrådte som teatersjef 1. januar og har i høst hatt regien på Oscar Wildes Hvem er Ernest på Centralteatret. Les mer om Runar Hodne


Regi: Runar Hodne
Scenografi og lysdesign: Clement Irbil
Kostymer: Maria Gyllenhoff
Musikk og lyddesign: Lars Petter Hagen
Dramaturgpraktikant: Ingrid Tønder

Roller:
James Tyrone sr.: Nils Ole Oftebro
Mary: Anette Hoff
James jr.: Jakob Oftebro
Edmund: Jonas Hoff Oftebro

LANG DAGS FERD MOT NATT
av Eugene O’Neill
Oversatt av Bjørn Alex Herrman

Prøvestart: november 2023

Premiere 18. januar 2024 på Oslo Nye Hovedscenen

NB: kun 13 forestillinger!

Velkommen til et sterkt og sårt psykologisk familiedrama på hovedscenen – med familien Oftebro / Hoff i rollene!

For intervjuavtaler m.m. kontakt:
Pressekoordinator
Jan-Erik Urdshals
Jan-Erik.Urdshals@oslonye.no
mobilnr: 404 48 247

Pressekoordinator/
kommunikasjonsrådgiver
Hanne Lise Rørstad
hanne.lise.roerstad@oslonye.no
mobilnr. 986 56 219

Kontakter

Bilder

Lang dags ferd mot natt
Lang dags ferd mot natt
Last ned bilde
Lang dags ferd mot natt
Lang dags ferd mot natt
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Oslo Nye Teater

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Nye Teater på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Nye Teater

Ine Marie Wilmann i ny hovedrolle som Anna Karenina23.11.2023 11:42:16 CET | Pressemelding

Det er med stor glede vi informerer om at Oslo Nye Teater iscenesetter Anna Karenina av Lev Tolstoj våren 2024. Til å spille den ikoniske tittelrollen har vi vært så heldige å få med oss Ine Marie Wilmann, velkjent fra film og teater. Lev Tolstojs Anna Karenina og Krig og fred regnes blant verdenslitteraturens største verker, og den europeiske litteraturhistorien - inklusiv Ibsen og Hamsun - står på hans skuldre.

En monstrøs ansvarsfraskrivelse13.11.2023 12:07:00 CET | Pressemelding

Mary Shelleys mer enn 200 år gamle romanklassiker FRANKENSTEIN, tas til scenen 15. november i et intenst spill mellom vitenskapskvinnen doktor Frankenstein, monsteret hun skaper og en djevel som egger til strid. Med horror, humor og camp blir oppsetningen på Centralteatret et følelsesladet spill, hvor skaperverket til slutt vender seg mot sin skaper. For tukler man ved naturen for å skape kunstig liv, så må man vel også stå inne for konsekvensene?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom