Fremtind

Nye vannskader som følge av styrtregn

Del

Tirsdag morgen var det meldt inn 39 nye vannskader som følge av nedbøren siste døgn.
– Konsekvensene er allerede enorme. Det siste vi trenger nå, er enda flere vannskader.

– Været fortsetter å gi oss utfordringer. Skadene etter all nedbøren vil ta lang tid å reparere, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.
– Været fortsetter å gi oss utfordringer. Skadene etter all nedbøren vil ta lang tid å reparere, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

– Været fortsetter å gi oss utfordringer. Konsekvensene av all nedbøren i august og september er omfattende vannskader på hus og hjem, som vil ta lang tid å reparere. Bare hos Fremtind er det registrert over 4900 skader etter uværet Hans og nedbøren på Østlandet, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Mer flomfare i vente

Varsom.no varsler om jord- og flomskredfare på gult nivå for store deler av Østlandet.

– Bor du i utsatte områder er det flere tiltak du kan gjøre. Stikkrenner og sluk må renses for at vannet skal renne unna. Se også til at avløp og kummer ikke blir demmet opp, og sørg for at vannet har fritt leide inn i avløpskummene, råder Hofstad-Nielsen.

Ekstra ventetid for reparasjon og oppbygging

Siden det er mange som trenger hjelp samtidig, er det stor pågang hos de samme fagressursene som forsikringsselskapene benytter.

–Derfor vil kundene som er rammet av vann- og flomskader oppleve at behandlingstiden tar lenger tid enn forventet fremover. Det er forståelig nok veldig kjedelig og frustrerende for de som er rammet, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe, sier Hofstad-Nielsen.

Slik begrenser du flomskader hvis du allerede er rammet:

  • Vann leder strøm og kan føre til kortslutninger og/eller berøringsfare (overledning). Slå av sikringer for den etasjen som har vært oversvømt.
  • Varmtvannsbereder og elektrisk anlegg som har stått under vann, må ikke tas i bruk før utstyret er kontrollert av elektriker.
  • Det er viktig at du tar vare på ting du ønsker erstatning for. I mange tilfeller sender forsikringsselskapet en takstmann eller en samarbeidspartner for å vurdere eller utbedre skadene. Ta også bilder eller film av skadene. Disse kan brukes til å vurdere erstatningssummen.
  • God ventilasjon tørker ut vann. Åpne vinduer og dører i kjeller eller underetasje får å skape god utlufting.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind
Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom