Finansforbundet

Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Del

Nå har regjeringen bestemt at arbeidertakere i to nye bransjer får muligheten til å delta i etter- og videreutdanning tilpasset sin jobbhverdag. – Et viktig gjennomslag for våre 34 000 medlemmer, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Sjur O. Anda

Ansattes kompetanse og kompetanseutvikling er en av Finansforbundets viktigste satsingsområder. Finansforbundet har i lang tid jobbet med regjeringens kompetansereform, og aktivt påvirket myndigheter og beslutningstakere, direkte og gjennom YS. – Med dette bransjeprogrammet viser regjeringen at de tar to viktige bransjer med store omstillingsbehov på alvor, sier Mathisen. Finansforbundet har i flere år prioritert å gi medlemmene stipend og gratis studieplasser for å sikre sin kompetanse i en bransje som utvikler seg raskt.

Trepartssamarbeid i praksis

Bransjeprogrammene er et spleiselag. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler og universiteter skal drive og utvikle relevante tilbud. Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid.

Nøkkelord

Kontakter

Om Finansforbundet

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Vil ha mer kompetanse på digital sårbarhet1.12.2022 10:48:40 CET | Pressemelding

For å motvirke den digitale sårbarheten i finansmarkedet og sikre at den finansielle infrastrukturen forblir robust og effektiv, spiller de ansatte i finansnæringen en vesentlig rolle. Dette var tema på Finansforbundets landsmøte denne uken. - Det er behov for ytterligere satsning på å heve finansansattes kompetanse på cybersikkerhet og å øke fokuset på hvordan teknologisk utvikling påvirker næringens beredskapsarbeid, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Dette vil kreve økte bevilgninger fra både statlige aktører og finansnæringen generelt.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom