Den norske kirke

Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Del

Kirkerådet har tilsatt Svein Valle som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Den nye biskopen presenteres i Bodø domkirke i morgen fredag 22. september kl. 11.00.

Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme.
Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme.

– Samfunnet i dag skriker etter meningsfulle fellesskap, barn og unge sliter med psykiske plager og vi ser voksne lete etter mening. Her har kirka mye å bidra med. Det skal være folk i kirka. Folk trenger kirka og kirka trenger folk.

Det sier Svein Valle som er nytilsatt biskop i bispedømmet som utgjør Nordland fylke. Han er i dag domprost i bispedømmet og tar over stillingen etter Ann Helen Fjeldstad Jusnes.

– Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør. Vi skal bety noe for folk i hele Nordland.

Strategisk, visjonær og folkelig

Kristin Gunleiksrud Raaum er leder i Kirkerådet, som har tilsatt Valle som biskop.

– Svein Valle er en strategisk, visjonær og folkelig kirkeleder med evne til å motivere, inspirere og få ting til å skje, sier Raaum.

– Han har en variert bakgrunn og ikke minst i årene som studentprest har han arbeidet strategisk med forståelsen av kirken i samfunnet.  

Kirkerådslederen vil samtidig takke alle kandidatene som stilte seg til disposisjon i den lange og omfattende prosessen frem mot ny biskop.   

Presenteres i Bodø domkirke fredag

Den nye biskopen presenteres i Bodø domkirke (Torvgata 12), fredag 22. september kl. 11.00. Arrangementet er åpent for alle som ønsker å være til stede.

Du kan også følge presentasjonen digitalt her.

I tillegg til den nye biskopen, vil det bli innlegg fra kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, preses Olav Fykse Tveit og bispedømmerådsleder Hanne Jakobsen.

Svein Valle vigsles til biskop på en gudstjeneste søndag 19. november kl. 11 i Bodø domkirke, der H.M. Kongen deltar.

Tre kandidater

Det var tre kandidater til biskop i Sør-Hålogaland etter den rådgivende kirkelige avstemningen i høst:

  • Professor Hallgeir Elstad
  • Stiftsdirektør Anne Skoglund
  • Domprost Svein Valle

Elleve av Kirkerådets medlemmer stemte på Svein Valle som dermed er tilsatt som biskop. Tre av rådets medlemmer ønsket Hallgeir Elstad som biskop.

For pressen

Presentasjonen i Bodø domkirke strømmes direkte på kirken.no og du kan se den her. Kontakt ak547@kirken.no dersom dere ønsker å bygge inn sendingen på egne sider.

Meld fra til kommunikasjonsdirektør Emil Engeset (ee457@kirken.no) om du deltar fysisk eller digitalt og om du ønsker intervju.

Følg presentasjonen her, fredag kl. 11.00 (vimeo.com)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme.
Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom