REMA 1000

REMA 1000 kutter 420 kg plast under Oslo Maraton

Del
REMA 1000 går nye veier under Oslo Maraton, og kutter 20 000 plastposer til deltakerne. – Plastforsøpling er en stor miljøutfordring, og vi skal gjøre vår del av jobben for å kutte i bruken av plastposer, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, Emilie Våge.

Lørdag 16. september går Oslo Maraton av stabelen for 42. gang, og REMA 1000 er stolt hovedsponsor av løpefesten gjennom Oslos gater. Ved målgang deler REMA 1000 ut energipåfyll til slitne løpere i form av müslibarer, nøtteblanding og bananer. Vanligvis har deltakerne fått dette utdelt i en plastpose, noe som også er vanlig ved maratonløp andre steder i verden.

 

I år tar derimot REMA 1000 grep for å få ned plastforbruket betydelig under Oslo Maraton. 

– I år kan deltakerne plukke med seg den maten og drikken de selv ønsker. På den måten får vi også ned matsvinnet, fordi deltakerne vil kun ta det de ønsker å spise, framfor at alle får alle produkter, sier Emilie Våge i REMA 1000, og fortsetter:  

– Dette gjør at vi i år sparer hele 20 000 plastposer, noe som tilsvarer rundt 420 kg plast. Samtidig som matsvinnet går ned. Vinn-vinn! 

   

Sparer både miljøet og lommeboka 

I fjor brukte nordmenn i snitt 132 plastposer pr. innbygger. Målet er å komme ned til 40 poser pr. innbygger innen utgangen av 2025. 1. august i år økte derfor miljøavgiften butikkene betaler til Handelens Miljøfond, og prisen på plastposer gikk opp til 4,25 kr for å ta ned forbruket.  

 

Allerede har forbrukerne redusert poseforbruket med 30-40 prosent. 

– All ære til våre kunder som allerede er så godt igang med omstillingen til handlenett! Det er smart for både miljøet og lommeboka, sier Våge og forklarer: 

– Når én forbruker bytter ut 132 plastposer i året med handlenett og avfallsposer, sparer det miljøet for 2,5 kg plast og forbruker for 562 kroner i året. Det er betydelige tall! 

 

Kan vinne gullbillett 

Under Oslo Maraton kan publikum besøke REMA 1000-teltet der dagligvarekjeden har fokus på den viktige omstillingen til handlenett og avfallsposer på rull. Blant annet deles det ut 2000 gjenbruksnett der det er mulig å vinne en «gullbillett». 

– I ett av gjenbruksnettene ligger det en gullbillett. Den heldige vinneren får et gavekort på hele 1000 kroner, som kan løses i en REMA 1000-butikk, pluss et års forbruk av avfallsposer. For er det noe det ikke er gøy å bruke penger på, så er det søppel, sier Våge. 

Plastforsøpling er en av vår tids største miljøutfordringer. REMA 1000 jobber aktivt med å få ned plastforbruket, og har som mål at all emballasje fra egne merkevarer er sirkulær og klimanøytral innen 2030. 

 

Tre tips for å huske handlenett: 

  • Invester i flere. Ha et i jakkelomma, et i treningsbaggen og i arbeidsvesken, så har du alltid et for hånden når du skal på butikken.  
  • Ha flere handlenett i bilen, så husker du det alltid på vei til storhandelen. Eller oppbevar det sammen med bilnøkkelen. 
  • Legg panten i et gjenbruksnett, så har du allerede gjort deg selv en tjeneste når du skal pante og handle!  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om REMA 1000

REMA 1000
REMA 1000
Gladengveien 2
0661 Oslo

https://www.rema.no/

I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan bære handleposen hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer, er vi opptatt av hvordan det påvirker kloden og menneskene rundt oss.

Her kan du lese mer om vårt arbeid innen samfunnsansvar og bærekraft

Følg pressemeldinger fra REMA 1000

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REMA 1000 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REMA 1000

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye