Fremtind

Flere leier ut bolig: Dette er de vanligste utleietabbene

Del

Glemmer du å melde fra om at du har leieboer, er du ikke sikret å få igjen penger på forsikringen.

Flere folk i huset gir en større risiko for skader, og det plikter du som huseier å informere om. Foto: Jarek Ceborski/Unsplash.
Flere folk i huset gir en større risiko for skader, og det plikter du som huseier å informere om. Foto: Jarek Ceborski/Unsplash.

Det er for tiden stor etterspørsel etter utleieboliger. Høye renter og en økning i antall leietagere har ført til et leiemarked under press i mange norske byer. For de som har et rom eller flere til overs, er det et godt alternativ å leie ut – men da er det særlig én tabbe du må unngå. 

– Det er fint at flere bidrar med husrom til studenter eller andre som trenger det, men dessverre ser vi at mange glemmer å melde fra om at de leier ut. Oppstår det en skade som følge av utleien, er det ikke sikkert du får full dekning, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 


Jo flere folk, jo større risiko

Utleie av bolig skal alltid meldes inn til forsikringsselskapet. Eneste unntak er utleie til nærmeste familie.  

– Flere folk i huset gir en større risiko for skader, og det plikter du som huseier å informere om. Da vil du få en utleieforsikring som tilleggsdekning, som gir deg ekstra trygghet, sier Hofstad-Nielsen. 

 
Vertsgaranti er ikke det samme som innboforsikring

Kortidsutleie i ferietider eller helger er blitt populært, og Airbnb er en vanlig aktør som brukes i privat sammenheng. Også der er det rom for misforståelser, kan skadeforebyggeren opplyse om. 

– Mange tror de er godt nok dekket gjennom Airbnb sin vertsgaranti, men denne er egentlig ikke definert som en forsikring. Dermed er det ikke underlagt forsikringsavtaleloven, med de rettighetene vi som forbrukere vanligvis har, sier Hofstad-Nielsen.  

Vertsgarantien dekker eksempelvis ikke tap av kontanter og verdipapirer, samleobjekter, sjeldne kunstverk eller smykker. Skadeforebyggeren anbefaler alle som skal leie ut å sikre at innboforsikringen er tilpasset utleieformålet. Det er også lurt å fjerne verdisaker før man leier ut.  
 

Så galt kan det gå  

Som regel går det jo bra, men uhell skjer. Fremtind har flere eksempler på erstatninger de har betalt ut etter ulike type hendelser: 

  • Baderomsskap ble ødelagt av leietakere. Reperasjon:47.000 kroner
  • Induksjonstopp var knust etter utleie. Reparasjon: 10.000 kroner
  • Dør sto ulåst etter utleie, og en del av inventaret var stjålet. Erstatning: 15.000 kroner 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.
Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom