Grappa Musikkforlag AS

Musikkutsendelse: Andreas Rotevatn går nye veier som musiker og komponist - første singel fra nytt spennende prosjekt ute 29.september!

Del

Rotevatn har fått med seg et stjernelag av musikere, og synger også selv på egen dialekt! Første singel ut er "Berre kom heim" - en sang om å lengte.

Cover: Bjørnar Sira
Cover: Bjørnar Sira

Release: 29.09.2023

Artist: Andreas Rotevatn

Tittel: Berre kom heim

ISRC: NOFGG2386010

Plateselskap: Grappa 

LYTT HER

LAST NED WAV

Andreas Rotevatn har etablert navnet sitt innenfor jazzverdenen først og fremst som trombonist og komponist. Tidligere har Rotevatn komponert instrumentalmusikk, deriblant for komponistkollektivet OJKOS, et arbeid han blant annet er blitt spellemannsnominert for. Med OJKOS var selve noteskrivingen en stor del av prosessen, siden man skulle lage musikk for hele 16 musikere. Nå går Rotevatn en helt ny retning som komponist og musiker - nemlig ved å skrive vokalmusikk i poplandskap! Sammen med en liten gruppe musikere, som står fritt til å bidra med sine egne musikalske stemmer. Med seg på prosjektet har han fått med seg Sofie Tollefsbøl, Sander Eriksen Nordahl, Nikolai Hængsle og Elias Tafjord. 

Første singel fra det kommende albumet er "Berre kom heim" som kommer 29.september. Låta er en perfekt introduksjon inn i Rotevatn sitt nye prosjekt. Andreas kommer fra Nordfjordeid og synger mykt på egen dialekt med et lekent musikalsk bakteppe. En låt som gir en god og optimistisk følelse. Han forteller litt om hvordan låta ble til:

- Denne låta oppstod ein morgon, då ein lenge vekkreist sjelefrende kom heim att. Akkordane, som er fulle av den gleda eg kjende etter lang ventetid, var dei første som dukka opp, og danna basis for resten av låta. Teksten prøvar å formidle noko av denne lengta - etter nokon som er vekkreist, nokon som snart skal kome eller nokon som ikkje kjem til å kome att i det heile. Det som særskild var kjekt å få til med denne låta, er å ha skrive ei låt i dur som kjennast slitesterk. Dur kan jo tidvis resultere i eit utslitt og typisk sound, men med denne låta kjennast det som eg har unngått det!

Berre kom heim, og resten av albumet fikk sitt grunnlag etter tre intense dager i Studio Paradiso i Oslo. Her var Marcus Forsgren tekniker og Eivind Helgerød med som co-produsent en av dagene. Etterarbeidet/postproduksjonen og mixen har Rotevatn gjort selv i sitt eget studio på Rosenhoff. Rotevatn forteller om innspillingen av "Berre kom heim":

- Akkurat denne låta var ei hard nøtt å knekke i studio, hugsar eg. Den ville liksom ikkje manifestere seg som eg ynskte, og vi tok veldig mange takes. Men når den fyrst løsna, so kjendest det ut som det vart avdekka ei låt med ein veldig tydeleg personlegdom. Ellers er jo det å arbeide med vokalmusikk, eit heilt eige felt. Når du introduserar dette instrumentet, er det uunngåeleg at det tek førarsetet i musikken. So alle andre instrument må gjere sitt for at vokalen står fram på best mogeleg måte.

"Berre kom heim" er bare første smakebit på prosjektet, som viser Andreas Rotevatn sin bredde som komponist, trombonist og ikke minst musiker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover: Bjørnar Sira
Cover: Bjørnar Sira
Last ned bilde
Foto: Ingvil Skeie Ljones
Foto: Ingvil Skeie Ljones
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom