Klarer han å sette norgesrekord?

Del

I høst skal Jørgen Jæger (77) besøke alle landets bokhandlere i forbindelse med utgivelsen av sin nye krim «Skjebnedøgn». Den ambisiøse turneen starter 25. september i Vadsø og avsluttes lille julaften. Underveis blir det 479 stopp på veien. 

20 år er gått siden Jørgen Jægers romandebut «Skyggejakten», den første boken i Ole Vik-serien. Siden da har norske bokhandlere solgt ufattelige 1,2 millioner eksemplarer av bøkene hans. Det skal markeres på storslagent vis. 

– Jeg ønsker å takke alle de fantastiske ansatte i landets bokhandlere ved personlig å komme på besøk til dem. De har støttet opp om alle utgivelsene mine og vært enestående. Siden jeg feirer 20 år som forfatter, kunne ikke timingen vært mer passende, sier Jørgen Jæger. 

Timevis i bil

«Tour de Jæger – hele Norge» starter 25. september i Vadsø og avsluttes lille julaften. Spesielt nordpå er det lange strekninger. Fra Kjøllefjord kjører forfatteren 5 timer og 20 minutter for å besøke Norli Hammerfest. Ikke verst for en 77-åring. 

– Mange vil nok beskrive dette for ren galskap, ler forfatteren og utdyper:

– Jeg ville aldri klart å selge 1,2 millioner bøker uten alle de dedikerte ansatte i bokhandel rundt omkring. Dette er min måte å si takk på. Så gjenstår det å se om jeg greier å gjennomføre hele turneen, sier Jæger. 

Blandede følelser

For det er med skrekkblandet fryd at han legger ut på det ambisiøse prosjektet. 

– Så vidt jeg vet har ingen forsøkt seg på noe tilsvarende tidligere. Det er ikke uvanlig at forfattere besøker bokhandlere, men alle 479 av dem? Jeg tror ikke det har skjedd før, så det er mulig at det blir norgesrekord, sier Jæger.

– Jeg elsker å sette meg hårete mål og finne nye måter å nå leserne på. Turnéplanen er ambisiøs, og jeg har jo blitt en voksen mann etter hvert. Kommer jeg til å klare det? Den som lever får se, legger han til.

Sitrende spenning

Med på Tour de Jæger er «Skjebnedøgn», bok nr. 14 i serien om Ole Vik, Cecilie Hopen og de andre karakterene i Fjellberghavn som leserne har blitt så glad i. 

Denne gang møter vi Susanne Skogen som plages av en stalker. I tillegg er hun svindlet for alt hun eier av sin tidligere samboer. En sommerdag mens hun er på stranden, ringer sønnen Marius i panikk. Cecilie Hopen rykker ut og finner en drept mann utenfor huset deres. Ingen vet hvem han er, og Marius er forsvunnet.

Ole Vik har permisjon for å pleie sin kone Marte, som er livstruende skadet etter et knivangrep. Så skjer en uventet utvikling. 

Lansering av «Skjebnedøgn» er 21. september. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju. 

Kontakter

Bilder

Jørgen Jæger feirer 20 år som forfatter med legge ut på en omfattende turné. Foto: John Andresen
Jørgen Jæger feirer 20 år som forfatter med legge ut på en omfattende turné. Foto: John Andresen
Last ned bilde
«Skjebnedøgn» er bok nr. 14 i serien om Ole Vik, Cecilie Hopen og de andre karakterene i Fjellberghavn.
«Skjebnedøgn» er bok nr. 14 i serien om Ole Vik, Cecilie Hopen og de andre karakterene i Fjellberghavn.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom