Glitre Nett

Nettleieprisene øker fra 1. oktober

Del

Glitre Nett justerer opp nettleieprisene fra 1. oktober. For en kunde med et årsforbruk på 20.000 kWh, vil nettleiekostnadene økes med ca. 100 kr pr. måned.

Nettleien går til å drifte strømnettet på en sikker og effektiv måte, og brukes i hovedsak til utbygging og vedlikehold.
Nettleien går til å drifte strømnettet på en sikker og effektiv måte, og brukes i hovedsak til utbygging og vedlikehold. Foto: Glitre Nett

– Nettleien går til å drifte strømnettet på en sikker og effektiv måte, og brukes i hovedsak til utbygging og vedlikehold. Rammen for inntektene til nettselskapene er strengt regulert, og økte kostnader er nå årsaken til at nettleieprisene økes. Eksakt hvor mye den vil øke for den enkelte kunde vil være avhengig av forbruk og forbruksmønster, sier Per Gøran Bergerud, leder for seksjon kunde i Glitre Nett.

Grønt skifte påvirker nettleien
Som følge av det grønne skiftet, øker også behovet for mer kapasitet i strømnettet. For Glitre Nett vil det derfor være en viktig oppgave å tilrettelegge for økt elektrifisering, enten det er for ny industri, ladestasjoner for elbiler, eller solcelleanlegg som skal levere ny fornybar energi inn i strømnettet.

– Høyere renter, økte driftskostnader, og høyere priser på materiell til å bygge ut er noen av årsakene til at kostnadene til å fornye og vedlikeholde strømnettet øker. Det investeres mye i det norske strømnettet, men selv med stor kunde- og forbruksvekst vil en ikke komme utenom en økning i nettleien, sier Per Gøran Bergerud.

Endringer i strømstøtteordningen
Fra 1. september endres beregningsgrunnlaget for strømstøtten. Den vil nå basere seg på spotprisen time for time i stedet for et månedssnitt. Strømstøtten vil fremkomme som en månedlig gjennomsnittspris på fakturaen, akkurat som før. Forskjellen er at tidligere var gjennomsnittsprisen lik for alle kunder. Nå vil den være individuell for hver enkelt kunde.

Strømkundene får nå tilbakebetalt 90 prosent av strømkostnadene over 70 øre per kWt eks mva. Denne ordningen gjelder ut 2024.

Kontakter

Bilder

Nettleien går til å drifte strømnettet på en sikker og effektiv måte, og brukes i hovedsak til utbygging og vedlikehold.
Nettleien går til å drifte strømnettet på en sikker og effektiv måte, og brukes i hovedsak til utbygging og vedlikehold.
Last ned bilde

Om Glitre Nett

Glitre Nett er Norges nest største nettselskap, og sørger hver dag for at mer enn 320.000 nettkunder får strømmen levert. Vi skal sørge for at samfunnet skal fungere, både i dag og i fremtiden. Derfor er moderne teknologi og smarte energiløsninger en viktig del av vår hverdag. Glitre Nett er et resultat av fusjonen mellom Agder Energi Nett og Glitre Energi Nett. Selskapet har totalt mer enn 30.000 km med strømnett, mer enn 12.000 nettstasjoner, og 133 transformator- og koblingsstasjoner i Agder og i Buskerud. Glitre Nett har vel 350 ansatte , og er et heleid datterselskap i Å Energi.

Følg pressemeldinger fra Glitre Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glitre Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glitre Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom