Statens vegvesen

E16 i Nærøydalen kan tidlegast opna tysdag

Del
Aust/vest-sambandet via E16 er stengd etter to steinskred i Nærøydalen måndag ettermiddag. Det er sett opp ekstra ferje på omkøyringsruta.
Det er uvisst når E16 kan opna etter steinskreda i Nærøydalen.
Det er uvisst når E16 kan opna etter steinskreda i Nærøydalen.

Det er førebels uvisst når E16 kan opna igjen.

Ny vurdering tysdag

– Det er for mørkt for geologen no i kveld, så det blir ikkje gjort noka ny vurdering før tysdag formiddag, seier byggherrevakt Roger Johannessen i Statens vegvesen.
– Det betyr at vegen vil minst vera stengt fram til tysdag formiddag. Sannsynlegvis må vegen haldast stengt lengre, avhengig av om det er forsvarleg å starta oppryddinga og kor store skadar det er på vegen, seier han.

Det har og gått nokre mindre skred andre stader på E16 mellom Voss og Flåm.

For å hindra at trafikantar blir ståande fast i området, er både Gudvanga-, Flenja-, Stalheim- og Sivletunnelene stengt inntil vidare.

Ekstra ferjeavgangar

Det er mogleg med omkøyring via riksveg 13 Vikafjellet, etter at Norled har sett opp ekstra ferjeavgangar i natt frå Vangsnes til Hella klokka 02.00, 03.00 og 04.00, og frå Hella til Vangsnes klokka 02.30, 03.30 og 04.30.


Andre omkøyringsmoglegheiter mellom Austlandet og Vestlandet er via riksveg 7 Hardangervidda eller E134 Haukelifjell.


Følg med på 175.no for oppdatert trafikkinformasjon frå Vegtrafikksentralen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Det er uvisst når E16 kan opna etter steinskreda i Nærøydalen.
Det er uvisst når E16 kan opna etter steinskreda i Nærøydalen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

Starter opp strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes29.9.2023 09:39:37 CEST | Pressemelding

Den 4. oktober starter Statens vegvesen strekningsmåling av fart (S-ATK) på fylkesvei 82 mellom Melbu og Stokmarknes. Det har i mange år vært problemer med for høy fart på strekningen mellom Melbu og Stokmarknes, der politiet har beslaglagt mange førerkort, og bøtelagt enda flere førere. - Automatisk trafikkontroll er et effektivt trafikksikkerhetstiltak der vi har problemer med høy fart, sier Jørgen Bysveen, seniorrådgiver på trafikksikkerhet i Statens vegvesen. Vi jobber forebyggende med trafikksikkerhet, og ved å senke hastigheten på strekningen, reduserer vi faren for ulykker, og sparer liv og helse. Statens vegvesen starter opp måling 4. oktober kl.12.00 Den 9,2 km lange strekningen fra Husby til Hadselhamn, som ble godkjent for S-ATK i fjor, er nå ferdigstilt og starter opp onsdag 4. oktober klokken 12:00. Det vil måles gjennomsnittsfart i begge retninger. Analyser fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at tallet på drepte og hardt skadde blir halvert på strekninger med gje

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom