Universitetet i Bergen (UiB)

Klart for Forskningsdagene i Bergen

Del

Onsdag 20. september åpner Forskningsdagene i Bergen. Byens befolkning er invitert til en vitenskapsfest som går over ti dager, inkluderer over to hundre forskere og tar imot nærmere ti tusen publikummere.

Alle arrangementer er gratis. Årets høydepunkter:

Åpning av Forskningsdagene i Bergen  

Onsdag 20. september åpner Forskningsdagene i Bergen i Egget på Studentsenteret (Universitetet i Bergen). Her har vi invitert 270 videregående elever til spennende foredrag. 
https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/forskningsdagene-ung-2023/  
 

Ni om energi 

Kl 19 samme kveld vil det være duket for kunnskapspub på Bergen Offentlige Bibliotek med tittel Ni om energi. Her har vi samlet forskere, innovatører og andre for å snakke om Energi - både i mennesker, det grønne skiftet og i kunst og kultur.  
https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/andre-arrangementer-2/  

Forskningstorg på Torgallmenningen 

Lørdag 23. september fra kl. 11 til 16 vil 170 forskere ta plass i teltet på Torgallmenningen. Her er det duket for Forskningsfest for store og små, og opplevelsene står i kø når publikum får være forsker for en dag.  Publikum får oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på det som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i Bergen. Her står forskere i aksjon på 16 forskjellige forskningsstasjoner https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/forskningstorget-2023/  

Forsker Grand Prix Bergen  

Onsdag 27. september skal vi igjen kåre Bergens beste forskningsformidler.  
Ni ph.d.-kandidater står på scenen denne kvelden og de har kun fire minutter til å formidle forskningen sin foran publikum og dommere. Kandidatene har brukt lang tid på å forberede seg, men hvem er best når det gjelder?  
Mimes Brønn, Høgskolen i Bergen kl 19.00 
https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/forsker-grand-prix-2023/ 

 
Fremtidens Energimix  

Fredag 29. september inviterer vi til en kveld med fire spennende foredrag om energi etterfulgt av debatt om strømproduksjon i fremtiden på Kulturhuset i Vaskerelven, fra kl 19. 
https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/researchers-night-2023/  

Andre programposter 

Under festivalen er det også andre arrangementer som for eksempel Alrekdagene om helse og forskere på besøk på ungdomsskoler. Se hele programmet her 

Forskningsdagene i Bergen er et bredt samarbeid mellom byens forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Målsetningen er blant annet å skape begeistring og forståelse for forskning, samt formidle hva forskningen og dens resultater betyr for oss i vårt daglige liv.

null

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom