REITAN

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Del

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for resultatene får hun to millioner kroner og verdiprisen Årets Ladejarl 2023.

Rabia Khan Årets Ladejarl 2023
Rabia Khan Årets Ladejarl 2023 Kristoffer Wittrup Kristoffer Wittrup

Informasjon og forståelse er avgjørende for inkluderingen

Vinneren av Årets Ladejarl 2023 utmerker seg for sitt verdibaserte arbeid for å gi innvandrere og flyktninger mer kunnskap om helse, kultur og rettssikkerhet som bidrar til inkludering og mangfold.

- Årets vinner bygger tillit i samfunnet og selvtillit hos enkeltindivider. Rabia Kahn viser sterk dedikasjon, omsorg og respekt. Hun brenner for at alle skal ha nødvendig kunnskap og likeverdig tilgang i det norske samfunnet vårt, sier Odd Reitan.

Vinner vi unner og beundrer

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, eiendomsutvikler Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan. Her er juryens begrunnelse for årets vinner:

Hvert år kommer det mange flyktninger og innvandrere til Norge, og i tillegg er det krevende tider for mange mennesker. Rabia Khan har selv erfart hva det vil si å være helt ny i et fremmed land, og hvor hjelpeløs man føler seg uten språkkunnskaper. Å navigere seg i et helt nytt landskap kan være utfordrende og det kan ramme både helse og velvære for den enkelte. Behovet for informasjon er stort. Rabia Khan har dedikert sitt liv til å drive informasjonsarbeid og veiledning rettet mot ofte sårbare mennesker. Som grunnlegger av og leder for Internasjonal Velferdsforening Trøndelag bidrar hun hver eneste dag til å gjøre livet litt lettere for mange! Kompetanse- og ressurssenteret som hun leder har i dag over 6.000 årlige brukere fra mer enn 80 ulike nasjoner. «Vi står sammen» er løftet og en viktig verdi.

Rabia Khan sitt engasjement og arbeid styrker mangfoldet i samfunnet. Hun driver ikke bare med kunnskapsformidling og opplysning rettet mot innvandrere – hun har også blitt en viktig stemme motsatt vei – tilbake til byens politikere og helsemyndigheter. Rabia Khan har dermed i lang tid fungert som en viktig brobygger i samfunnet.

Hennes enestående dedikasjon, omsorg og respekt for alle rundt seg er til inspirasjon for oss alle. Det er derfor med stor glede og ære vi gir Rabia Khan verdiprisen Årets Ladejarl 2023.

Årevis med engasjement

Rabia Kahn kom til Norge som flyktning i 2004 og har siden engasjert seg i å gi informasjon og veiledning til innvandrere. I 2017 etablerte hun Internasjonal Velferdsforening. 

- Tusen takk, prisen er viktig for alle som jobber med inkludering og likeverdighet. Innvandrere møter ofte mange utfordringer og misforståelser på grunn av mangel på kunnskap, språk og kulturelle barrierer når de kommer til Norge. Kultur- og språkbarrierer kan føre til mange misforståtte møter, særlig med helsesektoren. Prisen blir et bevis på at arbeidet vi legger ned er nyttig, sier Rabia Kahn.

Årlig pris deles ut for ellevte gang

Hedersprisen er vedtektsfestet i REITAN og motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Årets Ladejarl finansieres og gis av REITAN, prisen er på to millioner kroner. Årets Ladejarl deles ut av Odd Reitan 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim.

Kontakter

Bilder

Årets LAdejarl jury med vinner 2023 Rabia Khan
Årets LAdejarl jury med vinner 2023 Rabia Khan
Last ned bilde
Rabia Khan - Årets Ladejarl 2023
Rabia Khan - Årets Ladejarl 2023
Last ned bilde
Seremoni Årets Ladjearl
Seremoni Årets Ladjearl
Last ned bilde
Odd Reitan
Odd Reitan
Last ned bilde
Årets Ladejarl 2023 - seremoni
Årets Ladejarl 2023 - seremoni
Last ned bilde

Om oss

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

Prestasjoner og årsresultat 202231.3.2023 11:34:14 CEST | Pressemelding

Årsresultatet for REITAN viser sterke prestasjoner av eiendomsutviklere, Kjøpmenn og medarbeidere i både administrasjon og butikker i syv land. Året vi legger bak oss preges av god underliggende drift og stabil vekst, til tross for turbulente omgivelser som krigen i Ukraina, global inflasjon og sterkere konkurranse med store priskutt. For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom