Norges Rytterforbund

Sensasjonelt av Isabel Freese i EM i dressurridning

Del

Norske Isabel Freese tok søndag tidenes beste norske plassering i et europamesterskap i moderne tid – etter en fantastisk innsats i Grand Prix Freestyle i tyske Riesenbeck ble hun nummer ti. Med det er 44-åringen fra Oslo et stort steg nærmere realiseringen av sin livslange drøm – olympisk deltagelse.

Norske Isabel Freeses 10. plass i EM er det beste norske resultatet på en dressurbane i moderne tid. (Foto: Lukasz Kowalski)
Norske Isabel Freeses 10. plass i EM er det beste norske resultatet på en dressurbane i moderne tid. (Foto: Lukasz Kowalski) Lukasz Kowalski Lukasz Kowalski

Isabel Freeses mål i mesterskapet var å kvalifisere til Grand Prix Special, som en av de 30 beste av de 69 deltagerne i den innledende Grand Prix-klassen. Det gjorde hun med god margin, og i denne klassen klarte hun like godt å være en av de 18 beste som fikk plass i søndagens freestyle-finale. Her imponerte hun med en freestyle av svært høy vanskelighetsgrad. Dommerne belønnet testen til hele 82,593 % hvilket ledet til tidenes beste norske plassering i et EM på seniornivå.

En stor prestasjon

– Det var tårer og gåsehud på én gang, hun gjorde hele rytter-Norge stolte i dag, fastslår Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund. – Hennes prestasjon er på ingen måte noen tilfeldighet, dette er resultatet av hardt arbeid gjennom mange år. Det er med ydmyk stolthet jeg tenker over den enorme innsatsen hun har lagt ned. Hun gjorde virkelig hele rytter-Norge stolte i dag!

-De gjennomførte en svært vanskelig kür på en fantastisk måte, og de har suksessivt gjennom mesterskapet klatret oppover på resultatlisten. Dommerne liker det de ser, og de vil gi poeng. Det er fantastisk at Norge endelig er der oppe og fighter i toppen, sier Norges landslagsleder, den svenske A-treneren Pether Markne.

Sikter mot Paris 2024

Isabel Freese flyttet til Tyskland da hun var 20 år gammel, for å forfølge sin drøm om en karriere som dressurrytter. Det har resultert i beriderutdannelse og toppjobb som rytter hos anerkjente tyske Paul Schockemöhle. Hingsten Total Hope eies av hennes arbeidsgiver sammen med danske Lone Bøegh Henriksen, og er en svært ettertraktet avlshingst.

Da verdensrankingen ble oppdatert ved månedsskiftet, hadde Isabel Freese klatret til 24. plass, hvilket er den beste norske plasseringen noensinne. Hun ligger også som nummer to på Olympic Ranking List i sin gruppe – beholder hun den eller avanserer, gir dette Norge en individuell kvoteplass til OL. Med sitt sensasjonelle EM-resultat får hun nye verdifulle poeng på rankinglistene, og er trolig også enda et steg nærmere sin olympiske drøm.

-Jeg føler jeg at vi har jobbet lenge, men jeg føler også at det betaler seg nå. Jeg husker jeg var hjemme på Kalbakken og tenkte at «en dag skal jeg til OL». Og nå er det innenfor rekkevidde. Det er mange ting som skal klaffe, men jeg håper at denne drømmen jeg har hatt i så mange år nå kan bli virkelig.

Kontakter

Bilder

Isabel Freese har nylig klatret opp som nummer 24 på verdensrankingen - tidenes beste norske ranking. Hun ligger også an til å sikre Norge en individuell kvoteplass i OL i Paris neste år - og med poengene EM-resultatet gir henne, er hun et steg nærmere sin egen olympisk drøm. (Foto: Lukasz Kowalski)
Isabel Freese har nylig klatret opp som nummer 24 på verdensrankingen - tidenes beste norske ranking. Hun ligger også an til å sikre Norge en individuell kvoteplass i OL i Paris neste år - og med poengene EM-resultatet gir henne, er hun et steg nærmere sin egen olympisk drøm. (Foto: Lukasz Kowalski)
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye