Yrkestrafikkforbundet

Fremkommelighet er viktigere enn billigere billetter, sier bussjåførene

Del

-Det er ikke en hundrelapp fra eller til på prisen på månedskort som får flere til å reise kollektivt.  Vi må slutte å bare snakke om pris og begynne å snakke mer om fremkommelighet og pålitelighet, sier Jan Adriaensen, leder i Yrkestrafikkforbundet region Oslo og Akershus.

Jan Adriaensen, leder i YTF avd. Oslo og Akershus
Jan Adriaensen, leder i YTF avd. Oslo og Akershus Foto: YTF

-All erfaring tilsier at det er frekvens, fremkommelighet og punktlighet som er viktigst for å at folk skal bilen stå. Særlig gjelder dette for pendlerne. For dem er ikke pris det viktigste. Likevel virker det som pris er alt politikerne snakker om i valgkampen, sier han.

Elbilene ut av kollektivfeltet

-Skal vi få flere på buss og bane må vi ta tak i de utfordringene passasjerene opplever i hverdagen. I de mest sentrumsnære bydelene i Oslo går det alltid en buss, trikk eller bane, men vi kan ikke bare ta utgangspunkt i Oslo sentrum, sier han.

Adriaensen ønsker helst å få elbilene ut av kollektivfeltet, eller i det minste å innføre krav om at elbiler må ha passasjerer for å bruke kollektivfeltet hele døgnet i hele Oslo og Akershus.

-Det har blitt så mange elbiler på veiene at kollektivfeltene på innfartsårene til Oslo har blitt elbilfelter. Akkurat nå kan man se dette veldig godt fra Sandvika mot Lysaker. Ved den minste ulykke eller stopp av en bil er det full stans for bussene. Forsinkede busser inn til byen, gir forsinkede busser ut av byen, sier han.

Dette er bare ett av tiltakene Adriaensen foreslår. Han peker på flere.

-Busstilbudet i Akershus må styrkes betraktelig. Og vi må få kollektivfelt på de større veiene som leder inn mot motorveiene. Min oppfordring til politikerne er å ta noen av pengene som brukes på billigere månedskort og bruke dem på å få bussene frem, sier Jan Adriaensen, leder i YTF region Oslo og Akershus.

Kontakter

Jan AdriaensenYTF Oslo og Akershus

Tel:45267319

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom