NRK

Marte Lindi blir ny redaktør i NRK Finnmark

Del

NRK Finnmark gjenopprettes som selvstående distriktskontor ved nyttår, og Marte Lindi får ansvaret for å lede avdelingen med hovedsete i Alta.

– Det blir veldig spennende å skulle ta over styringen i det gjenoppståtte NRK Finnmark. Det er med ærefrykt jeg har sagt ja til jobben. Det er store sko å fylle etter tidligere redaktører, men jeg tar med meg min erfaring fra 20 år i mediebransjen i nord, og min bakgrunn som same og finnmarking. Så vet jeg at jeg har en solid gjeng i ryggen i NRK, spesielt i Finnmark, sier Lindi.

Lindi er født og oppvokst i Karasjok, med en fot i hver kultur – både den norske og den samiske.

– I Marte får vi en redaktør med inngående kunnskap om fylket og om NRKs oppdrag og virksomhet. Jeg er trygg på at hun vil lede den dyktige gjengen vi har i Finnmark på en utmerket måte og bidra til å videreutvikle tilbudet vårt både til det lokale og nasjonale publikum, sier regionredaktør i nord, Nina Einem.

Lindi er i dag redaksjonssjef for NRK i Finnmark. Før hun fikk jobb i NRK for ti år siden, jobbet hun blant annet i TV Finnmark og nesten 10 år i Finnmark Dagblad, først sportsjournalist og sportsleder, og deretter med nyhetsjobbing.

Lindi overtar redaktøransvaret i en svært spennende tid for Nord-Norge og Finnmark spesielt.

– Vi er i en svært spennende tid der Finnmark er ett av de heteste nyhetsområdene i Norge. Vi har Russland som nærmeste nabo i øst med alt det bringer med seg. Vi har store diskusjoner som elektrifisering av Melkøya og konfliktlinjer knyttet til næringsutvikling versus miljøhensyn. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Lindi.

Kontakter

Marte Lindi: 977 48 633
Regionredaktør NRK Nord Nina Einem: 402 46 094

Bilder

Marte Lindi i redaksjonen.
Marte Lindi i redaksjonen.
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom