Yrkestrafikkforbundet

Yrkessjåfører i Troms og Finmark fortviler - kjører med hjertet i halsen hver eneste dag

Del

-Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på smale og dårlig vedlikeholdte fylkesveier. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt neste sving, sier leder i Yrkestrafikkforbundet region Nord, Fred Nibe.

Nå krever han at fylkespolitikerne begynner å ta større ansvar for veiene de eier.

-Det lokale og regionale veinettet er hovedpulsåren for oss som bor i distriktene. Jeg forventer at de politikerne som skal styre fylket etter valget sørger for trygge og gode veier.

-Lista over veier som trenger utbedring er lenger enn lista over veier som er i god stand. Men jeg vil trekke frem noen strekninger som er spesielt utsatte. Her går det busser og skolebusser, sier han.

Han peker  på Fv 889 Kokelv Havøysund, Fv 98 Ifjord – Kunes, Fv 98 Tarmfjord – Vestertana, Fv 890 Fingervann – Austertana, Fv 8850 Bjørnevann – Vaggetem, Fv 8860 Storskog Grensestasjon – Grense Jakobselv.

-Her må det skje noe raskt, sier Nibe.

Stort etterslep

Nibe påpeker at forfallet på fylkesveiene også har en økonomisk konsekvens

-Bare i Troms og Finnmark har NAF beregnet at etterslepet er på 10,2 milliarder kroner. Hvis vi ikke begynner å vedlikeholde og utbedre i større tempo enn nå, forfaller veiene enda mer og kostnadene blir enda større når vi faktisk begynner å gjøre noe, sier han.

Politikerne er ikke fornøyde med egen innsats

Norgesbarometeret har på vegne av Yrkestrafikkforbundet spurt lokalpolitikerne på fylkes- og kommunenivå om de er fornøyde med eget fylkes prioritering av samferdsel.

Kun 1 % av politikerne i Nord-Norge er svarer at de er fornøyde med vedlikehold av fylkesveinettet, 7 % at de er fornøyde med tiltak for å redusere ulykker og 6 % er fornøyd med prioriteringen av rassikring.

-Undersøkelsen viser tydelig at politikerne er enig i at veiene de eier er for dårlige og at de ikke gjør en god nok jobb med utbedring, vedlikehold og rassikring. Da lurer jeg på hvorfor de ikke gjør noe med det, sier Fred Nibe i Yrkestrafikkforbundet.

Kontakter

Bilder

Fred Nibe, leder i YTF region Nord
Fred Nibe, leder i YTF region Nord
Last ned bilde

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom