Norges Fotballforbund

- Fotballen utgjør en stor forskjell i Midtøsten

Del

Kronprins Haakon Magnus fikk en innføring i hvordan NFF og Norge bruker fotball som metode for å gi barn og særlig jenter gode sosiale arenaer.

NFF har siden oppstarten for 25 år utvidet og forsterket sitt internasjonale engasjement gjennom samarbeid med Utenriksdepartementet og nasjonale fotballforbund. NFF er i dag involvert i til sammen 15 prosjekter som har som hovedmål å bidra til et mer likestilt samfunn gjennom å gi kvinner og jenter like muligheter til å delta i fotballen.

I går deltok blant andre kronprins Haakon Magnus, Prins Ali av Jordan, fotballpresident Lise Klaveness, statssekretær Andreas Kravik i Utenriksdepartementet, generalsekretær Karl-Petter Løken i NFF, generalsekretær i det jordanske fotballforbundet, Samar Nassar, og ambassadørene til Norge og Jordan i et møte på Ullevaal Stadion hvor nettopp jentefotball i Midøsten var tema. 

- Fotballen kan spille en stor rolle for barn og unge.  Vi ser det her hjemme, og vi ser det ikke minst i land preget av fattigdom, nød og konflikt. Vi ser det også i Jordan som vi møtte på Ullevaal i går. Vårt prosjekt i Jordan har hatt som mål å dempe spenninger mellom syriske flykninger og lokalbefolkning i Jordan gjennom å gi syriske flyktningbarn en aktiv hverdag, i tillegg til at vi har hatt et særlig fokus på å gi jenter samme muligheter som guttene. Fotball utgjør faktisk en stor forskjell i Jordan og i Midtøsten. Sammen kan vi utrette mye, og sammen kan vi utrette enda mer for å sikre barn og unge rett til lek og fritid, sier fotballpresident Lise Klaveness.

- Vi ser gjennom våre internasjonale prosjekter at barnefotball i trygge omgivelser kan utfordre fordommer, stimulere barns egenutvikling og være en viktig integreringsarena som bidrar til å dempe spenninger i områder med konflikt. Denne tilnærmingen er i tråd med FNs barnekonvensjon som fremhever at «Alle barn har rett til lek og fritid», «Alle barn er født frie og er like mye verdt» og «Alle barn har de samme rettighetene». Det er nok også bakgrunnen for at Utenriksdepartementet ser på fotball som et viktig verktøy for å skape en bedre hverdag for barn og jenter spesielt, sier Lise Klaveness.

Til sammen har NFF gjennom finansiering fra utenriksdepartementet bygget 18 baner og gitt trenerutdanning til 200 personer bare i Jordan. Det har bidratt til å gi barn og unge i en krevende situasjon en trygg og gode aktivitetsarena, samtidig som fotballen har bidratt til en positiv interaksjon mellom jordanske og syriske barn.

- Vi vil uttrykke vår takknemlighet til Norge representert ved det kongelige hoff, den norske regjeringen og NFF for deres urokkelige støtte til Jordan og Midtøsten-regionen for øvrig. De ulike initiativene som har blitt lansert gjennom årene har spilt en sentral rolle i å støtte lokalsamfunn, styrke ungdom og styrke kvinnefotballen i regionen, alt under vårt felles mål om å gi like muligheter til alle, sier generalsekretær i det jordanske fotballforbundet, Samar Nassar.

NFFs prosjekter i Midtøsten, Nord-Afrika, Sørøst-Asia og på Balkan er alle finansiert av Utenriksdepartementet.  Barnefotballens verdigrunnlag er retningsgivende for NFFs internasjonale arbeid: Fotball for Alle, trygghet, mestring og Fair Play.

- Jeg er glad for å få delta på dette viktige fotballarrangementet som viser NFFs betydelige internasjonale engasjement. Internasjonalt samarbeid innen fotball og idrett viser hvordan norske aktører som NFF bidrar til å fremme viktige verdier og mål i norsk utenriks- og utviklingspolitikk som kvinner og jenters muligheter og rettigheter. Jordan spiller en viktig rolle for stabilitet i Midtøsten, og arrangementet i dag er med på å styrke og videreutvikle det meget gode og aktive partnerskapet mellom Jordan og Norge, sier statssekretær i Utenriksdepartementet, Andreas Kravik.

Før pandemien var det i regi av NFFs internasjonale prosjekter på årsbasis rundt 50 000 spillere i jevnlig aktivitet hvor av 70 prosent jenter/kvinner, 2500 aktive trenere, 3800 etablerte treningsgrupper og 150 000 deltakere på fotballfestivaler. Målet er få aktiviteten på samme nivå innen utgangen av 2023.

nullnull

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

PM: Norges tropp mot Portugal og Østerrike20.11.2023 12:12:22 CET | Pressemelding

Mandag presenterte Leif Gunnar Smerud troppen til kommende landslagssamling. Norge møter Portugal på Ullevaal Stadion 1. desember og Østerrike i St. Pölten 5. desember. Norges tropp: Cecilie Fiskerstrand - LSK Kvinner Aurora Mikalsen - Brann Guro Pettersen - Vålerenga Guro Bergsvand - Brighton Thea Bjelde - Vålerenga Tuva Hansen - Bayern München Mathilde Harviken - Rosenborg Marit Bratberg Lund - Brann Maren Mjelde - Chelsea Maria Thorisdottir - Brighton Marthine Østenstad - Brann Ingrid Syrstad Engen - Barcelona Caroline Graham Hansen - Barcelona Justine Kielland - Brann Frida Leonhardsen Maanum - Arsenal Lisa Naalsund - Manchester United Vilde Bøe Risa - Atletico Madrid Karina Sævik - Vålerenga Ada Hegerberg - Lyon Sophie Roman Haug - Liverpool Celin Bizet Ildhusøy - Tottenham Cathinka Tandberg - Linköping Elisabeth Terland - Brighton Mimmi Löfwenius Veum - Vålerenga Se hele troppen med statistikk på fotball.no

PRIV.RED: Invitasjon til landslagsuttak A-kvinner16.11.2023 14:35:43 CET | Pressemelding

Leif Gunnar Smerud presenterer troppen til kvinnelandslagets Nations League-kamper mot Portugal fredag 1. desember på Ullevaal Stadion og Østerrike tirsdag 5. desember i St. Pölten. Tid: Mandag 20. november kl 12:00 Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion U23-landslagstrener Per Inge Jacobsen presenterer også sin tropp til kampene mot Portugal 30. november og Frankrike 4. desember. Pressekonferansen streames på NFF TV og Fotballandslagets Facebook-side. Media som ønsker tilgang til streamen kan kontakte msw@fotball.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom