Universal Music Norge

Størst av alt er kjærligheten; Jeg elsker han

Del

Utgangspunktet for dette albumet startet med en samtale.

Personen jeg snakket med synes det var så vakkert at jeg på albumet Foolish Heart kjønnet personen jeg sang til, da han som skeiv selv aldri hadde hørt en mann synge åpent om sin kjærlighet.

Det fikk meg til å tenke over den norske sangboka og hvordan den på sett og vis er en lukket bok; vi som skeive lever åpent idag, men likevel er vår type kjærlighet ikke sant representert i sangtekstene i den. Det ønsket jeg å gjøre noe med.

Jeg elsker han handler om kjærligheten, mellom to menn, mellom to av samme kjønn. Den handler også om den vanskelige kjærligheten, når det tar slutt, sorg og savn, de tidlige møtene med en ny, begjær, usikkerhet og frykt, men også glede, å komme nære, kle seg naken og sårbar, og å kunne elske igjen.

Kjærligheten er universell, og vi er mange åpne skeive artister og låtskrivere som har savnet at dette skinner gjennom tydelig i det som skapes og fremføres.

At den skeive kjærligheten er til stede i det vi fremfører; på scenen, på radio og i sangene - ikke kun i intervjuer eller sosiale medier. At vi synger «han» eller «hun» og ikke kun «du». Men også at rollen som skeiv i musikk om kjærlighet kan være i sentrum - også om utøveren skulle være streit. Derfor har jeg villet gjøre dette albumet sammen med andre. Både for å synge til og med andre skeive menn, men også for å åpne dette rommet for andre, av begge kjønn.

I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg et heteronormative samfunn og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta, men hvorfor aldri den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk? Ville det være med på å ufarliggjøre, på et eller annet vis viske ut båsene vi kan være så opptatt av å sette hverandre i, om en streit fyr også kan synge om og med meg? Sende et signal om at seksuell orientering ikke er definerende eller farlig å ikle seg for ikke-skeive, og at flere sangere og låtskrivere vil eksperimentere med dette?

I møte med alle disse fantastiske duettpartnerne og samtalene vi har hatt om tekster har jeg fått bekreftet det jeg alltid har tenkt; vi står i de samme spørsmålene, den samme gleden og den samme sorgen i møte med kjærligheten. Kjærligheten har ingen båser. Det er med en sorg jeg vet at representasjon og samhold fremdeles er utrolig viktig; Prideflagg blir brent på nattestid på barneskoler, kommentarfeltet kan koke over rundt seksuell orientering og en kan blitt skutt for å elske den man elsker også her i Norge.

Derfor mener jeg vår felles sangbok bør være enda mer åpen og inkluderende, og dette er mitt bidrag.

Tusen takk til alle som har gjort dette albumet mulig! <3 Nils

Trackliste:

  1. Jeg elsker han
  2. Ny fyr (med Kristian Kristiansen)
  3. Kolli (med Turab)
  4. 180 seng (med Gundelach)
  5. Touch (med Dutty Dior)
  6. Gi meg tid (med Emir)
  7. Vi to (med Bjørn Eidsvåg)
  8. Jeg elsker han/ Jeg elsker hu (med Frida Ånnevik)

Kontakter

Bilder

Om oss

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, Alessandra, Ramón, Olivia Rodrigo, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Marstein, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Taylor Swift, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra The Rolling Stones, boygenius, U2, Lille Caesar og Dean Lewis!29.9.2023 10:52:21 CEST | Pressemelding

lille Caesar slipper nå oppfølgeren til “brenner” Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga Langt Heimafrå Adrian Sellevoll med sin versjon av «Håper du har plass»! The Rolling Stones er tilbake med andre singel fra det kommende albumet Hackney Diamonds. Singelen "Sweet Sounds of Heaven" er virkelig et stjernespekket spor med Lady Gaga på vokal og Stevie Wonder på piano. Låten henter inspirasjon fra gospelmusikken og er ifølge bandet i samme ånd som deres tidligere hits "You Can’t Always Get What You Want" og "Shine A Light". Hackney Diamonds er det legendariske bandet sitt første studioalbum med originalt materiale på 18 år – og bandets første siden trommeslageren Charlie Watts død. Artist og produsent Bodin fra Lindesnes slipper i dag “Colors”. Sangen utforsker hvordan to personer kan se på livet på helt ulike måter, og hvordan kommunikasjon kan være nøkkelen til et vellykket forhold. Den norske popstjernen Ramón har vært med å skrive singelen. Fra tidligere av har Bodin samarbeidet med st

Adrian Sellevoll med sin versjon av «Håper du har plass»!28.9.2023 14:43:27 CEST | Pressemelding

Adrian Sellevoll slipper endelig sin versjon av Cezinando sin store suksesslåt “Håper du har plass” fredag 29. september! Under tredje sending av NRKs Stjernekamp, fremførte Adrian låta til meget gode tilbakemeldinger. Christine Dancke sa etter fremførelsen; “du gir noe som er vanskelig å ikke kjenne på kroppen”. Adrian Sellevoll ble først kjent for det norske folk gjennom tv-serien Ex On The Beach, men han bemerket seg raskt som et stort musikalsk talent med en unik evne til å formidle følelser gjennom musikken. Han gjorde stor suksess med debutsingelen «Ha Meg» i 2018 og videre med låter som «JEG HATER DEG» og «Se Meg» som videre har ført til millioner av strømminger. 25-åringen balanserer en travel hverdag fylt med Stjernekampdeltakelse og fremtidige musikkprosjekter. Han er for tiden dypt involvert i arbeidet med et kommende album, hvor han utforsker nye musikalske retninger og viser frem sin allsidighet som artist. Videre planlegger Adrian en stor turné som vil finne sted i 2024.

lille Caesar slipper nå oppfølgeren til “brenner”28.9.2023 13:54:04 CEST | Pressemelding

2023 er året der lille Caesar for alvor har fått gjennombruddet sitt. Etter å ha sluppet låter som har godt rett hjem i hjertet hos folk, opptrådd på VG-lista, Stavernfestivalen, Norway Cup og tatt TikTok med storm, er han nå klar for sitt fjerde låtslipp for året. Hans nye singel “gamle vaner” handler om å bryte løs fra nettopp det tittelen beskriver. Låten tar for seg hvordan vi ofte gjemmer oss bak en fasade og lar det virke som alt er bra på utsiden. Sannheten er kanskje annerledes uten at man gir uttrykk for det – noe alle kan føle på fra tid til annen. lille Caesar aka Adam Gryting har opparbeidet seg en enorm musikalsk erfaring tross sin unge alder. Drammensgutten har alltid hatt en stor forkjærlighet for musikk, og allerede da han var ett år gammel hermet han etter tonene som hans mor sang. Som 14-åring deltok han i Norske Talenter og kom helt til finalen der han sjarmerte dommerne og det norske folk med sin særegne stemme og kjappe kommentarer. Sammen med sin bror og far, som

Ny musikk fra Dolly Parton, Stephen Sanchez, Felix Jaehn & Jonas Blue, TALK, Troye Sivan og 070 Shake!22.9.2023 11:41:14 CEST | Pressemelding

Aiba setter tonen for høsten Dolly Parton slipper sitt nye album ROCKSTAR 17. november. Det nye albumet inneholder 30 sanger, som inkluderer ni originale låter og 21 ikoniske, blant annet 4 Non Blondes sin megahit fra 1993, "What’s Up" feat. Linda Perry, som nå er ute. Chappell Roan sitt øyeblikk er her. I dag slipper hun endelig sitt debutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess. Den amerikanske sangeren og låtskriveren er kjent for sin kraftige og teatralske stemme og hun beskriver selv sin stil som "mørk pop med balladeundertoner". Hun slo i 2020 gjennom med låten "Pink Pony Club", produsert av Dan Nigro, som er kjent fra sitt arbeid med superstjerner som Kylie Minogue og Olivia Rodrigo. Som oppfølger til hiten "Rush" er Troye Sivan nå tilbake med ny singel "Got Me Started". Låten er produsert av Ian Kirkpatrick, som tidligere har jobbet med artister som Dua Lipa og Selena Gomez. Etter refrenget hører man en synthsample mange kanskje kjenner igjen, fra den australske duoen Bag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom