Rambøll

Presenterer norske transportprosjekt for eksperter fra hele verden

Del

Utviklingen og forbedring av transportpolitikk er avhengig av kunnskapsutvikling. Rambøll er stolt av å kunne dele noen av våre bidrag i fremtidsrettede transportprosjekter fra Norge med et internasjonalt publikum på Den europeiske transportkonferansen (ETC) 2023.

Fra venstre: Ida Gåserud, Olav Vestøl, Kristine Nøstdahl og Hans Cats.
Fra venstre: Ida Gåserud, Olav Vestøl, Kristine Nøstdahl og Hans Cats. Melisa Fajkovic

Årets ETC samler fagfolk fra transportbransjen i Milano fra 6. til 8. september. Konferansen tiltrekker seg beslutningstakere, implementerere og forskere fra hele verden, og er et knutepunkt for deling av politikk, beste praksis og forskningsfunn. Rambølls bidrag spenner fra optimalisering av transportmodellberegninger til Universell Utforming og bærekraft. 

–Vi er stolte og glade for å dele noen av de verktøyene og metodikkene vi har utviklet i infrastrukturprosjekter for sentrale kunder, og håper å kunne se disse løsningene tas i bruk også utenfor Norge, sier Sindre Levinsen, leder for Smart Mobility i Rambøll Norge.   

Automatisert transportmodellering for norske infrastrukturinitiativer

I prosjektet "Kommuneplan E16 Kongsvinger-E6" ble Ramboll engasjert av Nye Veier for å inkludere evaluering av nytte og kostnader på det grunnleggende beslutningstakingsstadiet. Arbeidet med innovative teknikker for å evaluere flere alternativer førte til utviklingen av “RAPTER”, et verktøy som optimaliserer transportmodellberegninger med over 90 prosent. RAPTER gjør omfattende evalueringer mulig, og innenfor stramme tidsrammer.

Presentasjon av Olav Vestøl: Sesjon 2, onsdag 6. september.

Universell design: Forbedring av tilgjengelighet i kollektivtransport

Universell design i kollektivtransport legger vekt på en helhetlig tilnærming som er både rettferdig og sømløs. Å forbedre tilgjengeligheten beriker ikke bare transportnettverket, men øker også brukerengasjementet. Ruter, kollektivtransportmyndigheten i Oslo og Akershus, har delt sine strategiske mål, og et av disse er økt mobilitet for funksjonshemmede. For å oppnå dette kreves det en dyp forståelse av eksisterende barrierer.

Presentasjon av Hans Cats og Ida Gåserud: Sesjon 7, torsdag 7. september.

Bærekraft i motorveiprosjekter: Et omfattende rammeverk

De miljømessige konsekvensene av store transportprosjekter er ubestridelige, og inkluderer innvirkning på naturressurser, biologisk mangfold, samfunnsstrukturer og rekreasjonsområder. Spørsmålet er hvordan kan vi ivareta bærekraft i slike storskalaprosjekter? Innenfor “E39 Bokn – Bømlafjorden”-prosjektet har Rambøll utarbeidet et «blue print», som tar sikte på å hjelpe Statens Vegvesen med å finne riktig balanse mellom de ulike sidene av bærekraft.

Presentasjon av Kristine Nøstdahl: Sesjon 10, fredag 8. september.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Jo, vi bryr oss. Men vi stoler ikke på at politikerne gjør det samme!11.9.2023 08:30:00 CEST | Debattinnlegg

I Aftenposten kunne vi lese at vi unge ikke lenger bryr oss om klima når vi skal stemme. Ekstremværet skremmer ikke; nå er det kun privatøkonomi og arbeidsliv vi tenker på. Bergens Tidende følger opp med en sak om at vi rett og slett er for late til å reise til valglokalene. Jeg vil slå et slag for at vi hverken er late eller gniene – vi har bare mistet troa på at politikerne vet hva som skal til for å snu den stigende klimakrisen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom