Yrkestrafikkforbundet

Yrkessjåfører fortviler- Kystriksveien forfaller

Del

-Kystriksveien gjennom Nordland markedsføres som en av landets vakreste veistrekninger. Men for oss som bruker den daglig er det ikke den fine naturen, men dårlig vedlikehold, smale veier og rasfare som preger strekningen. Nå må fylkestinget som eier ta ansvar, sier Svein Roger Skoglund, leder i Yrkestrafikkforbundet avdeling Nordland.

Skoglund sier at medlemmene hans opplever mange farlige situasjoner nesten daglig.

-Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på strekningen. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt neste sving. Noen steder er veien så smal og dårlig vedlikeholdt at to vogntog ikke klarer å passere hverandre.

-Dessverre har det vært flere dødsulykker på strekningen de siste årene. Vi har en nullvisjon for trafikkdrepte i Norge. Men den kommer vi aldri til å nå hvis vi ikke får løftet veistandarden, sier han.

Nå krever Skoglund at fylkeskommunen tar grep.

-Det kan virke som om mange tror at kystriksveien fortsatt er en riksvei og at det fortsatt er statens ansvar.  Det er det ikke. Nå må fylkeskommunen ta ansvar for veien sin og gjøre den trygg for både oss som kjører den daglig og alle turistene som besøker oss om sommeren, sier Skoglund.

Politikerne klar over tilstanden

I en spørreundersøkelse blant kommune- og fylkestingspolitikerne gjennomført av Norgesbarometeret for Yrkestrafikkforbundet, svarer bare 1 % av politikerne i Nord-Norge at de er fornøyde med eget fylkes prioritering av vedlikehold av veinettet. Dette opprører Skoglund.

-Undersøkelsen viser at politikerne både er klar over tilstanden på fylkesveiene og at de innser at de forvalter veiene sine for dårlig. Da er det vel bare å gjøre noe med det og prioritere det høyere, sier han.

Kontakter

Svein Roger SkoglundYTF Nordland

Tel:92863006

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom