Nå har vi over 7000 hurtigladere i Norge

Del

Ifølge den nasjonale ladestasjons-databasen NOBIL har vi nå passert 7000 hurtigladere. Dermed har vi en dekningsgrad på 98 elbiler per hurtiglader. 

– Dekningsgraden har aldri vært bedre enn den er nå, sier en svært fornøyd Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

– Det er all grunn til å skryte av ladebransjen når de bygger ut i så god fart som dette, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
– Det er all grunn til å skryte av ladebransjen når de bygger ut i så god fart som dette, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. Foto: Jamieson Pothecary, Norsk elbilforening

Det betyr at vi er godt i rute med å nå målet i regjeringens ladestrategi. Nå mangler Norge bare 2000 hurtigladere for å nå 9000 ladere, som er behovet i 2025.

Med hurtigladere mener vi ladere som leverer over 50 kW.

Så langt i år har det blitt bygget nesten 1400 nye hurtigladere, mens det i fjor ble bygget i underkant av 1500 nye ladere.

Utbyggingstakten har med andre ord økt betraktelig.

Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen, er imponert over utviklingen.

– Selv etter fjorårets rekordår, der det ble levert elbiler som aldri før, har ladeoperatørene holdt tritt og mer enn det. Faktisk har antall elbiler per hurtiglader falt. Dekningsgraden har aldri vært bedre enn den er nå.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom