Grappa Musikkforlag AS

Trond Kallevågs westerninspirerte første singel fra sitt nye album inkluderer et stjernelag av musikere

Del

Sammen med et stjernelag av musikere slipper gitaristen og komponisten Trond Kallevåg første singel «Fargo» fra den kommende platen «Amerikabåten», som i sin helhet slippes 10. november 2023. Albumet utforsker i stor grad Tronds fascinasjon for det norsk-amerikanske, samt mystikk og historier og fra en tid da vi selv var flyktninger.  

Photo: Erlend Berge
Photo: Erlend Berge

Haugesunderen Trond Kallevåg som har gjort seg kjent for sin filmatiske og stemningsfulle musikk tar med låten «Fargo» lytteren med på en reise til de nordlige og «norske» amerikanske statene. Låten skiller seg noe ut fra resten av platen med sine innslag av kitsch, snø og rosemalerier, som like gjerne kunne vært musikken til en spagettiwestern eller god gammal Cohen-brødrene-film.

LYTT HER

Se musikkvideoen til Fargo her

Etter suksessen med sine to kritikerroste utgivelser, "Bedehus & Hawaii" (2019) og "Fengselsfugl" (2021), er Trond Kallevåg tilbake med sitt etterlengtede tredje album, "Amerikabåten" 10. november. Albumet inkluderer blant annet Daniela Reyes på trekkspill og Selma French på Hardingfele, som begge er talentfulle og fremadstormende soloartister. Han har også fått med seg Fieh-trommeslager Ola Øverby, Fiolin-virtous og multiinstrumentalist Håkon Aase og bassist Jo Berger Myhre, kjent fra blant annet bandet til Nils Petter Molvær.

På sporet trakterer Trond for første gang pedalsteel gitar på egen solo-utgivelse; etter to Hubro-utgivelser hvor Hubro-kollega Geir Sundstøl fikk dette oppdraget, mannen som i sin tid etter en konsert i USA inspirerte Cohen-brødrene til karakteren Gaear Grimsrud i første Fargo-film fra 1996.

null
Single Cover: Aslak Gurholt, Photo: Rune Johansen

«Amerikabåten» handler om min fascinasjon for den rare og vakre amerikanske kulturen, samt den store drømmen og livet ombord Amerikabåtene som fraktet så mange nordmenn over til Amerika helt frem til midten av 1900-tallet. En tid da sjøen var eneste reisealternativ. Mange opplevde sjøen som et liberalt fristed hvor man turte å være seg selv uten datidens konformiteter. Overfarten hadde en hypnotisk tiltrekningskraft på individualistene og de som ikke passet inn, ofte de nyreligiøse og lovløse.

Besteforeldrene mine kunne fortelle historier om flere nære slektninger som drog over til Amerika og aldri kom tilbake, som regel individualistene og de rastløse. Det var ikke uvanlig at nære slektninger drog til Amerika. Dette skapte kulturelle forbindelser, spesielt langs norskekysten der jeg vokste opp.»

-Trond Kallevåg

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo: Erlend Berge
Photo: Erlend Berge
Last ned bilde
Last ned bilde
Single Cover: Aslak Gurholt, Photo: Rune Johansen
Single Cover: Aslak Gurholt, Photo: Rune Johansen
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

"Etterlatte sanger" - En skjult perle fra det norske 80-tallet ute i dag!15.9.2023 13:00:00 CEST | Pressemelding

Sidsel Endresen og Jonas Fjeld samarbeidet i 1988 på albumet "Etterlatte sanger" som ble sluppet som en motvekt til datidens lydbilde. Albumet som kom ut på vinyl i 1988 er nå for første gang tilgjengelig elektronisk. Dette er en av svært få utgivelser der en kan høre Sidsel Endresen synge på norsk, og den eneste utgivelsen der hun og Jonas Fjeld synger sammen. De framfører tolv sanger skrevet av brødrene Jesper og Morten Halle. Endelig er den tilgjengelig også digitalt og slippes på alle strømmetjenester i dag.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom