CUPRA

Verdenspremiere av CUPRA DarkRebel - en rebell med et formål

Del

CUPRA DarkRebel er en helelektrisk toseters sportsbil som bærer CUPRA-merkets lidenskap og trang til nyskapning i seg. DarkRebel redefinerer bildesign, gjennom å blande den fysiske og digitale verdenen.

Den helelektriske CUPRA DarkRebel ble avduket søndag kveld, under pressearrangementet Volkswagen Group Night, med over 400 gjester. Bilen blir presentert for besøkende de neste dagene, i CUPRA Open Space under IAA Mobility 2023 i München, Tyskland.

Mer enn 270 000 CUPRA-konfigurasjoner fra merkets entusiastiske fans i CUPRA Tribe har bidratt til å forme designet til den fysiske utgaven av CUPRA DarkRebel. Data innsamlet fra den digitale Hyper Configuratoren bidro til det endelige designet av CUPRA DarkRebel, som nå har gått fra en virtuell virkelighet til den virkelige verden. Resultatet er en helelektrisk sportsbil med to seter og en shooting brake-arkitektur som gjenspeiler CUPRA-merkets lidenskap og nyskapende tankegang.

–  Takket være lidenskapen og kreativiteten til CUPRA Tribe har vi gjort lidenskapen vår om til en ekte utstillingsbil. CUPRA DarkRebel er provoserende design, en rebell med et formål: Å bevise at fremtidens elektriske biler kan være sporty, sexy og emosjonelle, sier Wayne Griffiths, administrerende direktør i CUPRA.

Utfordrer designreglene

CUPRA DarkRebels innovative eksteriørdesign forsterkes av dimensjonene: 4,5 meter lang, 2,2 meter bred og 1,3 meter høy. Bilen vekkes virkelig til live når dørene åpner seg til en høyde på 2,2 meter. Konseptmodellens proporsjoner med kraftige skuldre og 1/3 kupé i kontrast til 2/3 karosseri gir den et sportslig preg.

–  DarkRebel representerer CUPRAs DNA og verdier. Med brede skuldre, langt panser og lav kupé er den sentrert rundt sjåføren. CUPRA Dark Rebel er designet for å innta en ny dimensjon der glede, følelser og grenseløs trang til å utforske er besettelsene, sier Jorge Diez, designdirektør i CUPRA.

CUPRA DarkRebel utfordrer også de vedtatte designreglene i interiøret. Kjernen i kupéen er den sentrale ryggraden med sine asymmetriske former, letthet og skulpturelle utseende. Den

gir optimalt ergonomisk tilpasning for dynamisk kjøring, takket være muligheten for lengdejustering, synkronisert med skyvning av pedalene.

Et annet nøkkelelement i interiøret er de lavt monterte Supersport-setene med hodestøtter dekket av 3D-utformet stoff, støttet av en struktur laget av et krystallklart, gjennomsiktig materiale og kobberinnsatser. Rattet i CUPRA DarkRebel kombinerer geometri fra racing-verdenen med interaktiviteten fra gaming-verdenen.

Redefinerer bilopplevelsen ved å blande den fysiske og digitale verdenen

Designet av CUPRA DarkRebel tilbyr en toppmoderne brukeropplevelse (UX) og brukergrensesnitt (UI). Gjennom CUPRAs unike tankesett og digitale tilnærming, redefinerer CUPRA DarkRebel utviklingen av bil ved å nådeløst blande den fysiske og digitale verdenen. CUPRA DarkRebel's UX/UI-reise tilbyr tre unike opplevelser:

  • Exponential Square: Forsterker opplevelsen gjennom en moderne digital cockpit, med futuristisk grafikk og en 3D-avatar.
  • Exponential Cube: Bilen omfavner sitt racing-DNA og tilbyr en elektrisk opplevelse inspirert av kraftige racerbiler og spillverdenen: sanntids baneposisjonering, rundetid og ytelsesdata.
  • Exponential Infinite: Utforsker ukjent territorium innen tilkoblet mobilitet. Mens bilen er parkert og lader, kan brukere gå inn i Metahype, CUPRAs plass i metaverse. Bilen gir brukerne muligheten til å samhandle med CUPRA Tribe. Disse tre opplevelsene, styrt fra rattet, tilpasser hele bilen, inkludert eksteriør, interiør, belysning, lyd, samt flere eksklusive funksjoner.

Kontakter

Bilder

CUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke tuftet på design og ytelser som inspirerer verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 som et frittstående merke, og har et eget hovedkontor i Martorell, Barcelona. I 2020 videreførte merket sin positive trend med en vekst på 11 prosent og 27.400 solgte biler. Til veksten bidro markedsintroduksjonen av CUPRA Formentor, den første modellen som er unikt designet og utviklet for CUPRA. I 2021 har CUPRA som mål å bevise at elektrifisering og sportslighet passer perfekt sammen, med lanseringen av CUPRA Formentor e-HYBRID og den fullelektriske modellen CUPRA Born. CUPRA Tavascan blir merkets andre helelektriske modell når den lanseres senere. CUPRA deltar i år i det elektriske offroad-SUV-mesterskapet Extreme E. Videre er merket også FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

CUPRA avslører navnet på sin urbane elektriske bil på Automobile Barcelona11.5.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

Martorell, 11-05-2023 - CUPRA og SEAT er tilbake på Automobile Barcelona, og viser frem sine nyeste innovasjoner og sitt sterke engasjement for utviklingen av elektriske kjøretøy og Barcelona. I løpet av den første dagen på messen bekreftet Wayne Griffiths, CEO for SEAT og CUPRA, navnet på merkets kommende urbane elektriske bil, CUPRA Raval. Navnet er en hyllest til Raval-nabolaget i hjertet av Barcelona.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom