Hold Norge Rent

Strandryddeuka starter i dag

Del

For mange har det blitt en tradisjon å delta på Strandryddeuka, og denne høsten inviterer Hold Norge Rent nok en gang til en ny runde med nasjonal ryddeuke som starter i dag fredag 8. september. Sammen rydder vi Norge!

I dag går startskuddet for Strandryddeuka 8.–17. september 2023. Uka er en samling av mange arrangementer over hele landet, og Hold Norge Rent oppfordrer alle til å enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv. Dette kan være en liten ryddeaksjon med familie eller venner, eller et større arrangement med jobben, idrettslaget eller andre frivillige.

- Under Strandryddeuka skal vi feire frivilligheten, spre kunnskap om forsøpling og, ikke minst, rydde tonnevis av søppel fra naturen vår. Det blir ryddeaksjoner i hele landet, og vi håper at flest mulig blir med på dugnaden, sier Heidi Gromstad prosjektleder for opprydding i Hold Norge Rent.

Søppel er data

I tillegg til å skape engasjement og fjerne store mengder søppel fra naturen er frivillige ryddeaksjoner bevisstgjørende og danner grunnlaget for innsamling av data om forsøpling.

- Dataen som frivillige bidrar med offentliggjøres årlig i Rydderapporten og gir oss et bilde av forsøplingssituasjonen i Norge, forteller Gromstad.

I fjor ryddet frivillige nesten ett tonn søppel, og det var frivillige i Vestland fylke som ryddet mest. Troms og Finnmark kom på andreplass, og Rogaland tok tredjeplassen.

- Fjorårets data fra frivillige viste at søppel som stammer fra personlig forbruk er mest vanlig å finne på ryddeaksjoner i Norge, men det ryddes søppel i større mengder fra næringslivet, avslutter Gromstad.

Alle kan bli med!

Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur.

Husk: Du kan rydde langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Både store og små ryddeaksjoner bidrar til en renere natur.

Les mer om hvordan du planlegger og gjennomfører en ryddeaksjon.

Trenger du råd eller bistand til planlegging i Strandryddeuka?
Send en epost til: post@holdnorgerent.no

Kontakter

Merethe HommelsgårdKommunikasjonsleder

HNRs mediekontakt og koordinerer vårt kommunikasjonsarbeid. Hun er ansvarlig for våre nettsider og sosiale medier og er i tillegg blant annet redaktør for HNR-magasinet som kommer ut en gang per år.

Tel:+47 402 18 214merethe.hommelsgaard@holdnorgerent.no

Bilder

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom