Audi

Audi viser frem interiøret av Q6 e-tron

Del

München 3. September 2023: For første gang viser Audi frem interiøret av Q6 e-tron. Q6 e-tron markerer starten på den største modelloffensiven fra Audi noensinne.
– Q6 e-tron representerer neste generasjons elbil både med tanke på kjøreglede, design og digital brukeropplevelse, forteller Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Audi Q6 e-tron er den første modellen bygget på PPE-plattformen (Premium Platform Electric), som Audi har utviklet i samarbeid med Porsche. Det er en plattform utelukkende laget for elektriske modeller i premiumsegmentet. Audi Q6 e-tron er også den første fullelektriske modellen som skal produseres i Ingolstadt.

–  Med Q6 e-tron tar vi den digitale brukeropplevelsen til nye høyder. Bilen er designet med utgangspunkt i hva brukerne ønsker å oppleve inne i bilen, og det er også slik bilen er utviklet: fra innsiden og ut, forteller Edvardsen-Eibak.

Bilen har et nytt og buet frittstående display, eller «digital stage», som strekker seg over dashbordet. Displayet består av 14.5" MMI Touch Display og en virtuell cockpit på 11.9".

Frontpassasjeren har også et eget display elegant integrert inn i dashbordet, med en egen lukkerteknologi som gir passasjeren mulighet til å se på filmer uten å forstyrre sjåføren. Passasjeren vil selvsagt også ha muligheten til å følge navigasjonen eller andre funksjoner på sitt display.

Virtuelt head-up display
Samtidig er et virtuelt head-up display med på å ta opplevelsen til neste nivå, og viser relevant informasjon som hastighet, trafikkskilt og navigasjonsikoner. Teknologien gjør at objekter kan oppleves å være opptil 200 meterunna bilen, integrert inn i miljøet rundt veien.

Gjennomgående i bilens flater er et tredimensjonalt design med tydelige kontraster som gjør
brukeropplevelsen estetisk, ergonomisk og behagelig. Det er også flere myke overflater på dør, dashbord og midtkonsoll for å lage en komfortabelt og eksklusiv atmosføre inne i bilen.

Videre er også lysene inne i bilen med på å gi signaler knyttet til bilens kjøring eller, eksempelvis, ladenivå.

–  Vi har allerede fått svært gode tilbakemeldinger på kjøreopplevelsen av Q6 e-tron etter de første
prøvekjøringene nå i sommer. Svært mange er nysgjerrig på denne modellen som definitivt markerer neste
generasjons elbil fra Audi, forteller Edvardsen-Eibak.

Ny programvarearkitektur og helt ny infotainment-plattform
Audi Q6 e-tron er bygget med en helt ny programvarearkitektur. Eksempelvis kan brukerne kontrollere langt flere funksjoner ved bruk av Audis nye stemmeassistent, og med en egen avatar som aktiveres gjennom setningen «Hey Audi». Denne assistenten vil kontinuerlig utvikles etter hvert som den blir bedre kjent med sjåføren. Det vil også bli mulig å få tilgang til tredjepartsapplikasjoner via MMI-skjermen, uten å gå gjennom mobiltelefonen. Audi introduserer også en helt ny infotainment-plattform utviklet av CARIAD, og basert på Android Automotive.

Audi Q6 e-tron vil ha mulighet for Bang & Olufsen Premium Sond System med 3D-lyd som gir maksimal akustisk presisjon.

Bagasjerommet er på 526 liter, og opp til 1.529 liter med baksetene lagt ned. Baksetene kan legges ned ett-ogett, med en 40:20:40-fordeling. Det er i tillegg plass til oppbevaring foran med en «frunk» som rommer 64 liter.

Det er selvsagt lagt vekt på bruk av bærekraftige materialer. Eksempelvis er mye av stoffene i bilen laget av 100 prosent resirkulert polyester, og gulvmattene er laget av Econyl bestående av blant annet brukt fiskegarn.

Audi Q6 e-tron har forventet verdenspremiere ved årsskiftet og lansering i 2024.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye