Norges Rytterforbund

Johan-Sebastian Gulliksen klar for EM-finale i sprangridning

Del

Med en fantastisk god nullrunde i fredagens klasse i Milano sikret Johan-Sebastian Gulliksen seg en plass i søndagens individuelle EM-finale. – En imponerende prestasjon, fastslår landslagsleder Mikael Kolind.

Johan-Sebastian Gulliksen sikret seg i dag en plass i søndagens individuelle EM-finale etter med et feilfritt ritt sammen med sin Harwich VDL. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø)
Johan-Sebastian Gulliksen sikret seg i dag en plass i søndagens individuelle EM-finale etter med et feilfritt ritt sammen med sin Harwich VDL. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø) Madeleine Delp Bergsjø Madeleine Delp Bergsjø

Med sin andre feilfrie runde i løpet av mesterskapet, sikret Johan-Sebastian Gulliksen seg en individuell finaleplass i europamesterskapet i sprangridning i Milano i dag som en av de 25 beste. I mesterskapet rir han sin ganske nye hest, Harwich VDL, hesten han for bare noen uker siden ble norgesmester med.

-Dette er bare en imponerende prestasjon, sier landslagsleder Kolind på vegne av sin rytter. – De to har hatt kort tid sammen, men likevel presterer de helt på toppnivå. Målet var å bli blant de 50 i dag – og så er han i finalen!

Johan-Sebastian Gulliksen deltar i mesterskapet sammen med sin søster Victoria Gulliksen, mens pappa Geir Gulliksen følger det fra sidelinjen denne gang. Victoria og Johan-Sebastian var begge blant de 50 av totalt 85 startende i mesterskapet som hadde kvalifisert seg til dagens klasse etter to runder onsdag og torsdag. For Victoria med hesten Equine America Papa Roach ble det tre riv i dag og en 44. plass hvilket gjorde at de ikke fikk plass i søndagens finale. I 2021 var det Victoria som nådde frem til den individuelle finalen, der hun red inn tidenes beste norske EM-resultat med en niendeplass.

Dagens 1,60 m klasse avgjorde lagkonkurransen, der Sverige tok gullet foran Irland og Østerrike. Sverige er nå regjerende olympiske mestere, verdensmestere og europamestere – en bragd kun Tyskland har klart å gjøre tidligere.

Kontakter

Mikael KolindLandslagsleder

Landslagsleder sprangridning senior

Tel:909 20 536

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye