Oppgang i boligprisene i Trondheim

Del

Boligprisene i Trondheim steg med 2,0 prosent i august. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,4 prosent.

Trondheim har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Stavanger (-1,5 prosent) og Oslo (-1,4 prosent), men svakere enn Bergen (+1,2 prosent).

Hittil i år har boligprisene i Trondheim steget med 4,1 prosent. Det er svakere enn Bergen (+5,6 prosent), Oslo (+5,8 prosent) og Stavanger (+9,7 prosent).

Det har i august blitt solgt 533 boliger i Trondheim. Det er 6,2 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2022. Hittil i år er det solgt 3922 boliger. Det er 2,6 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i august blitt lagt ut 679 boliger for salg i Trondheim. Det er 4,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2022. Hittil i år har det blitt lagt ut 4287 boliger til salgs. Det er 4,4 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode året i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Trondheim sist måned var 31 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 38 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.675.000.-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podkast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Eiendom Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eiendom Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eiendom Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom