Avinor velger Mer som sin ladepartner

Del

Mer er vinneren av tilbudskonkurransen om å etablere ladeinfrastruktur på 42 av lufthavnene til Avinor. Kontrakten som signeres i disse dager, strekker seg over 12 år og har en estimert samlet verdi på nærmere 1,3 milliarder kroner.

For å sikre et høyt kvalitets- og servicenivå, samt konkurransedyktighet på tjenestene som tilbys på lufthavnene, arrangerte Avinor en tilbudskonkurranse om etablering av ladeløsninger for personbiler ved 42 lufthavner. Det har vært stor interesse for kontrakten. Til slutt overbeviste Mer med et gjennomtenkt og sterkt ladekonsept.

– Det å utvide og forbedre ladetilbudet på hele 42 lufthavner er en viktig milepæl for Avinor. Vi har både reisende og partnere som har etterspurt dette, og nå kan vi sammen med vår nye ladepartner Mer, endelig tilby det, forteller Amy Løken-Erichsen, kommersiell leder landside, Avinor.

– Overgangen til ren energi og miljøvennlig transport er avgjørende for en bærekraftig fremtid. Ved å kombinere kompetansen og ressursene våre, setter vi en ny standard for elektrisk transport i Norge, sier Nicholai S. Jørgensen, daglig leder, Mer Norge.

Avinor sin rolle er å tilrettelegge for markedet. Med en betydelig vekst av antall elbiler på norske veier og flyplasser, vil Avinor være med på å akselerere denne utviklingen ytterligere.

– Mer overbeviste oss om at de var rette partner til å være med på denne reisen gjennom sine kundevennlige løsninger, samt evne til å tenke løsningsorientert og fremtidsrettet, sier Løken-Erichsen.

Sikter mot fossilfrie lufthavner

Kontrakten omfatter saktelading (AC, ladeeffekt opptil 22kW) på samtlige av Avinors lufthavner, unntatt Svalbard. I tillegg skal det etableres hurtiglading (DC, ladeeffekt fra 50kW og oppover) på 17 lufthavner.

Samarbeidet med Avinor setter Mer i en unik posisjon. Mer, som er Miljøfyrtårn-sertifisert i Norge og leverer ren energi fra Statkraft på alle sine offentlige ladere, ser frem til å bidra på Avinors bærekraftreise. Avinor har i sin konsernstrategi en tydelig ambisjon om å være en aktiv pådriver og tilrettelegger for bærekraft i luftfarten som helhet. Målet er at norsk luftfart skal være fossilfri innen 2050. Avinor jobber også for at egne operasjoner skal drives fossilfritt.

Selskapet investerer både i prosjekter som fremmer egen fossilfri drift og som tilrettelegger for å redusere utslipp fra andre aktører på lufthavnene.

– Trafikken til og fra lufthavnene er blant de største utslippsområdene knyttet til luftfarten, og derfor er det viktig at vi tar en proaktiv rolle for å nettopp redusere utslippene fra mobilitetssiden. Det å bygge ut en ladeinfrastruktur som gjør at våre reisende og partnere kan velge elbilen fremfor fossilt er derfor nå det viktigste tiltaket vi kan gjøre for å redusere utslipp, sier Løken- Erichsen.

– Det er fint at Avinor har tatt et så tydelig standpunkt for miljøet og gjør det de kan for at lufthavnene drives på en mer bærekraftig måte. Dette passer som hånd i hanske med ambisjonene til Mer, og vi har et felles mål om å gjøre morgendagen litt bedre. Vi har en lang liste med tiltak som vi vil samarbeide med Avinor om, og vi vil finne frem til mange gode løsninger sammen, sier Malene Brøvig, leder for offentlig lading i Mer.

Skalerbart og ladet for fremtiden

I tillegg til å etablere et betydelig antall nye ladeplasser, innebærer avtalen overtakelse av eksisterende sakteladere på de ulike lufthavnene. Allerede i september starter overtakelsen av de eksisterende ladeanleggene. Parallelt vil nye sakte- og hurtigladeanlegg etableres fortløpende. Mer legger også til rette for at ladeanleggene enkelt kan oppgraderes i takt med etterspørselen og teknologiutviklingen.

– Vi har sett på hvordan vi kan tilrettelegge for kommersielle samarbeid med komplementære bransjer på lufthavnen, eksempelvis med ladetilbud for taxi på utvalgte lufthavner. Parkeringsoperatører og bilutleie vil også inkluderes i ladereisen. Dette er helt nytt og vi har som mål å tilby en smooth kundereise, der nøkkelen ligger i samarbeidet, sier Brøvig.

– Nå skal vi brette opp ermene og få realisert denne ambisiøse ladeplanen. Vi ser virkelig frem til å åpne samtlige nye ladestasjoner fra nord til sør i Norge, sier Løken-Erichsen.

Fakta om Mer

Mer er en europeisk totalleverandør av ladeløsninger og er heleid av Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi. Med sitt utspring fra Norge har selskapet ekspandert sin virksomhet til Sverige, Tyskland, Storbritannia og Østerrike. Mer har totalt mer enn 350 ansatte og over 36.000 ladepunkter over hele Europa. Den norske delen av virksomheten drives fra hovedkontoret i Kristiansand og har 44 ansatte. mer.eco

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Amy Løken-Erichsen, kommersiell leder landside, Avinor

Tlf: +47 415 06 740 / e-post: amy-caroline.loken@avinor.no

Nicholai Sheridan Jørgensen, daglig leder, Mer Norge

Tlf: +47 900 12 167 / e-post: nicholai.jorgensen@mer.eco

Bilder

Malene Brøvig, leder for offentlig lading i Mer, og Amy Løken-Erichsen, kommersiell leder landside, Avinor.
Malene Brøvig, leder for offentlig lading i Mer, og Amy Løken-Erichsen, kommersiell leder landside, Avinor.
Last ned bilde
Nicholai Sheridan Jørgensen, daglig leder, Mer Norge
Nicholai Sheridan Jørgensen, daglig leder, Mer Norge
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom