Universal Music Norge

HYBE X GEFFEN lanserer unikt samarbeid – Unge kvinner fra hele verden konkurrerer om plass på jentegruppe i K-pop-stil

Del

I natt annonserte musikkgigantene HYBE og Geffen Records de 20 internasjonale deltakerne som skal konkurrere om en plass i den første HYBE x Geffen Records globale jentegruppen.

De unge jentene fra alle verdens hjørner ble valgt ut fra de mer enn 120.000 søknader som kom in etter HYBE og Geffen først annonserte samarbeidet, HYBE X Geffen Global Group Audition, i november 2021. 

Dette ekstraordinære samarbeidet markerer den første gangen en av de store USA-baserte plateselskapene og en ledende K-pop entertainment har kombinert deres ekspertise i å oppdage og utvikle artister, for å introdusere oss for en internasjonal jentegruppe uten sidestykke. Det er også den første gangen en USA-basert jentegruppe vil bli satt sammen og modellert etter det verdenskjente K-POP trenings-og utviklingssystemet, som jentene har i hemmelighet har blitt utsatt for det siste året i Los Angeles, CA. 

Den flere år lange prosessen bak å skape jentegruppen har blitt dokumentert og skal gjøres om til en Netflix dokumentarserie, som for øyeblikket ikke har fått navn. Med ubegrenset tilgang, vil serien være et innblikk in reisen til å skape globale superstjerner, som inkluderer innsikt i det unike trenings- og utviklingsprogrammet satt opp av HYBE og Geffen Records. Serien regisseres av den prisvinnende filmskaperen, Nadia Hallgren, som også står bak den fire ganger Emmy nominerte Netflix-dokumentaren, Becoming. Dokumentarserien som er produsert av HYBE, Interscope Films og Boardwalk Pictures har planlagt premiere i 2024. 

Fra nå vil de 20 aspirerende artistene delta i et verdensklasses auditionprogram med navn "The Debut: Dream Academy", hvor fans kan følge med på konkurrentene mens de legger ut på den ekstensive auditionprossesen. Innholdet lanseres 1. september på YouTube. Ved slutten av auditionsprosessen, senere i år, vil de endelige medlemmene og navnet på gruppen bli lansert. 

På pressearrangementet, som fant sted hos IGA Studios i Santa Monica, CA, delte lederne Bang Si-Hyuk (styreleder i HYBE) og John Janick (Styreleder og administrerende direktør i Interscope Geffen A&M) historien og visjonen bak HYBE x Geffen Records partnerskapet. De ga også innsikt i det kommende prosjektet og reflekterte rundt hvordan det kanskje vil påvirke musikkindustrien på en global skala. 

Bang forteller, “I have wanted to form an international group based on K-pop methodology for a while. To do this I believed we needed a capable partner. When I met John (Janick), from the first moment, we both felt instantly that we had a connection, musically and creatively. I am very proud of the rich history we have made and the tremendous talent we have found. I am proud of the opportunities we have created within the K-Pop universe."

Janick legger til, “Since we began our partnership two years ago, Bang and I have often spoken about our shared beliefs in artist development, music and creativity. To develop a global group with Bang, with the best of K-Pop methodology, and our Geffen team, is truly special and will bring to life a first-of-its kind experience in music. Each candidate is incredibly talented, dedicated, and driven, making this an exciting moment for music fans around the world.”

 

Etter uttalelsene fra Bang og Janick, holdt et panel av eksperter som har jobbet tett på prosjektet, en omfattende Q&A. Blant ekspertpanelet var det navn som Tom March (President, Geffen Records) , Mitra Darab (President, HxG), Sungdeuk Son (Executive Creator, HxG), Humberto Leon (Creative Director), og Jay Ihn (Head of Creative Production, HxG). 

Kvelden endte med en avsløring av de 20 internasjonale deltakerne, som nå skal konkurrere om muligheten til å bli verdensstjerne. En kunstfilm som introduserer deltakerne og deres talenter ble også vist. Se den HER

Separat fra dette vil “The Debut: Dream Academy"-innhold fra audtion være tilgjengelig på nett med premierer 1. september på YouTube og vil i 12 uker følge deltakerne fram til livefinalen den 17. november, hvor de vil kjempe for en endelig plass i jentegruppen. Fansen vil spille en sentral rolle gjennom dele konkurransen og får mulighet til å stemme fram sine favoritter på Weverse og TikTok. 

I tillegg til fanavstemning, vil et panel med erfarne eksperter gi feedback og veiledning til deltakerne, som vil være en viktig del av å forme veksten og utviklingen av disse unge talentfulle kvinnene. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, Alessandra, Ramón, Olivia Rodrigo, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Marstein, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Taylor Swift, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Sully & Faraz har 100 ting på sitt hode24.11.2023 09:57:48 CET | Pressemelding

Sully & Faraz sjarmerte både dommere og seere i senk med sin audition på Norske talenter tidligere i år. Med sin egenskrevne låt "100 ting" var de soleklart videre med i konkurransen. Hkeem, som er en av dommerne, likte godt det han så, og kom med flere lovord til gutta: «Jeg har hundre ting på mitt hode, hode, hodeee. Det at jeg har fått hooket i hodet sier jo litt folkens. Dere har et veldig stort potensiale, dere må aldri slutte å rappe... Jeg likte det her altså.» - Hkeem Sully (13) og Faraz (14) møttes allerede når de var i 10-11 års alderen i studio på Furuset Bibliotek. Der fikk de god hjelp fra mentorene Eskinder Roth og Aiyo Rasa til å lære seg låtskriving og musikkproduksjon, og de har laget musikk sammen siden. Drømmen er å bli artister, og å gjøre mamma stolt. Parallelt med deltagelsen i Norske Talenter har låten deres "100 ting" levd sitt eget liv, og trender nå stort på internett. Med snart 4000 creations på TikTok fra store profiler som Ramón, Amanda Delara og Filip Barg

Ny musikk fra Dolly Parton, Atle Pettersen, boygenius, Emelie Hollow, Bon Jovi, 2 Chainz & Lil Wayne!17.11.2023 12:45:08 CET | Pressemelding

Ny julelåt fra Atle Pettersen Emelie Hollow gir oss “Jula Tilbake” Universal Music annonserer samarbeid med nystartede Miktam Records – et nytt hjem for norske indieartister Universal Music Group (UMG) er verdensledende innen musikkbasert underholdning og deres familie bestående av artister, låtskrivere, forlag, plateselskaper og distribueringspartnere, mottok forrige helg Grammy-nominasjoner i alle de mest sentrale kategoriene. Billie Eilish (Interscope), boygenius (Interscope) , Jon Batiste (Verve /Interscope), Olivia Rodrigo (Geffen/Interscope), Taylor Swift (Republic) mottok alle seks nominasjoner hver. Les mer om alle nominasjonene her. I 2024 markerer Norges største festival, Tons of Rock, sitt 10-års jubileum. I den anledning topper Metallica deres fullpakkede festivalplakat. Metallica er verdens største metalband og er aktuelle med sitt siste album 72 Seasons, som ble sluppet i april i år. Greta Van Fleet, TOOL og Judas Priest er også blant bandene som spiller på neste års jubi

Ny julelåt fra Atle Pettersen16.11.2023 11:03:04 CET | Pressemelding

17. november slipper Atle Pettersen julelåten “Bedre neste år”, skrevet sammen med artist og poet Axel Frønes. Låten ble skrevet for å minne folk på at jula ikke er en lett høytid for alle. Låta kan høres her fra 17. november. – “Bedre neste år” er en låt til ettertanke. For å minne oss på at jula ikke nødvendigvis er den fineste tiden på året for alle. Vi må huske på å ta vare på hverandre, bry oss og hjelpe hverandre så godt vi kan. Også må vi aldri miste håpet, håpet om at ting kan bli bedre. Atle Pettersen trenger ingen introduksjon, han har vært en av Norges mest populære menn i mange år. Med en karriere som spenner over flere tiår har han hatt en rekke hits, vært stødig programleder for flere store TV-show og har blitt en favoritt blant både unge og gamle. Etter høy etterspørsel på sosiale medier, har også artisten gitt ut sin versjon av "Tenn lys", perfekt til adventstiden! Fra 27. november til 20. desember drar Atle Pettersen på juleturné for 6. året på rad. Du kan forvente båd

Emelie Hollow gir oss “Jula Tilbake”16.11.2023 10:08:02 CET | Pressemelding

Med sin silkemyke vokal, er Emelie Hollow er klar for å sette stemningen for julen med en hjertevarmende julelåt, “Jula Tilbake”. Låten er en norsk versjon av originallåten “Feeling Of Christmas” som ble Emelie ga ut i 2017. Låten belyser et svært viktig og sårt tema; julen er en tid for glede, samvær og kjærlighet, men det kan også være en utfordrende tid for mange. Nå som vi nærmer oss julesesongen med stormskritt, er det spesielt viktig å sette fokus på omsorg, medfølelse og viktigheten av å ta vare på hverandre. Om originallåten sa Emelie dette om budskapet: “for noen er julen en tung og ensom tid. "Feeling Of Christmas" handler om nettopp dette, og hvor viktig det er spesielt i julen, å verne om de som trenger det mest”. Jeg elsker jo jul, så det passer meg midt i blinken å gi ut julesang! Dette er egentlig en sang jeg skrev i 2017 på engelsk, som jeg nå har prøvd å gjendikte på norsk. Det er litt skummelt å skulle oversette noe som allerede eksisterer og folk kanskje har et forho

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom