Oslo Universitetssykehus

FLERE UNGE PÅ STEROIDER

Del
Foto: Rewind Media/Circus reklame og design
Foto: Rewind Media/Circus reklame og design

Økning i antall henvendelser

De siste årene har flere veiledningstjenester for ungdom rapportert om en økning i antall unge som tar kontakt med spørsmål om anabole steroider. Debutalderen for bruk av steroider er i gjennomsnitt på 21,5 år, men Christine Wisløff, spesialsykepleier og leder for Steroideprosjektet* ved Oslo Universitetssykehus, informerer om at gutter helt ned i 12-års alderen tar kontakt og viser interesse for steroider. Gjennom Steroidelab.no – en nettside utviklet av Steroideprosjektet – svarer Wisløff på henvendelser om anabole steroider fra både kvinner og menn i alle aldere.

Alvorlige konsekvenser

De som bruker anabole steroider, sliter ofte med ulike plager underveis og etter avsluttet bruk. Konsekvensene kan være av både fysisk og psykisk art – og kan være svært alvorlige. Noen av de mest alvorlige bivirkningene er hjertestans, fettavleiringer i blodårene, infarkt, muskelavrivninger, dyp depresjon og noen blir også suicidale. I tillegg kan reproduksjonsevnen nedsettes eller forsvinne helt.

Dårlig hud med store akner, håravfall, tap av sexlyst eller plagsomt høy sexlyst, humørsvingninger og muskelsmerter er andre bivirkninger som også kan oppstå. I tillegg finnes det kjønnsspesifikke bivirkninger, og for kvinner kan dette bl.a. bety økt hårvekst, forstørret klitoris og mørkere stemme. Menn kan oppleve å få potensproblemer og «mannepupper».

For spørsmål, kontakt Christine Wisløff på 980 88 485

*Steroideprosjektet er et nasjonalt behandlings- og kunnskapsutviklingsprosjekt som jobber med flere forskningsprosjekter og arbeider for at brukere av anabole steroider skal få riktig behandling.­

Kontakter

Bilder

Foto: Rewind Media/Circus reklame og design
Foto: Rewind Media/Circus reklame og design
Last ned bilde

Lenker

Om Oslo Universitetssykehus

Oslo Universitetssykehus
Oslo Universitetssykehus
Postboks 4950, Nydalen
0424 Oslo

Følg pressemeldinger fra Oslo Universitetssykehus

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Universitetssykehus på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye