Fremtind

Hans herjet verre enn både Berit, Cato og Dagmar

Del

Fremtind har passert 3000 skademeldinger etter Hans. Det er flere enn da ekstremvær som Berit, Cato og Dagmar herjet landet.

Ekstremværet Hans har satt dype spor i mange hus og hjem. Foto: Fremtind.
Ekstremværet Hans har satt dype spor i mange hus og hjem. Foto: Fremtind.

– En ny milepæl er nådd med over 3000 skader. Det er ikke noe å feire, men det viser hvor hardt ekstremvær rammer, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Over 2100 av Hans-skadene er på bygning og innbo. Til sammenligning fikk Fremtind meldt rundt 1800 skader totalt på bygning og innbo etter Berit, Cato og Dagmar. Disse naturhendelsene traff deler av landet hardt i 2011.

Store hendelser skjer oftere

Statistikk fra Finans Norge viser at de store naturhendelsene kommer oftere nå. Av de ti største naturhendelsene siden 1980, har syv av dem inntruffet etter 2010.

– Det er en bekymringsverdig utvikling. Kundene våre kjenner dette på kroppen. Mange har hatt kjellere fulle av vann, og noen har måttet evakuere i all hast. Andre har mistet hjemmet sitt eller bedriften sin. Behovet for forebygging blir stadig større, og det haster, sier Grotmoll.

Viken hardest rammet

Fremtind har registrert aller flest skader i Viken. Der er det kommet inn over 1300 skademeldinger til en anslått erstatningssum på 146 millioner kroner.

I Innlandet er det registrert 900 skademeldinger, til en erstatningskostnad på rundt 93 millioner kroner.

Flytter ressurser for å bistå

Selv om Hans-uværet er over, er det fortsatt kunder som melder inn nye skader som følge av hendelsen. Dette vil pågå en stund til, opplyser .

For å hjelpe kundene så raskt som mulig, har Fremtind blant annet omprioritert ressurser.

– Dessverre vil noen kunder oppleve at behandlingstiden tar lenger tid enn forventet, da pågangen til de samme fagressursene vi og andre forsikringsselskaper benytter i markedet, som en takstmann, er stor. Men alle skal få hjelp, forsikrer Grønby Rein.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Behovet for forebygging blir stadig større, og det haster, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind. Foto: Fremtind.
– Behovet for forebygging blir stadig større, og det haster, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind. Foto: Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom