Deloitte

Deloitte Advokatfirma styrker satsningen innen entrepriserett

Del

Deloitte Advokatfirma har det siste året sett en økende etterspørsel etter entrepriserettslig bistand og har nå ansatt senioradvokat Hedda Styrvold Carlberg for å styrke laget.

Deloitte Advokatfirmas entrepriserettsavdelingen har på kort tid vokst fra 1 til 10 entrepriseadvokater, med senioradvokat Hedda Styrvold Carlberg som siste tilskudd.

- Vi er utrolig glade for rekrutteringen av Hedda. Hennes erfaring, engasjement og faglige dyktighet gjør henne til et utmerket supplement til vår voksende avdeling, sier Ea Herstad Øverås, partner og leder for entreprise i Deloitte Advokatfirma.

Carlberg kommer fra jobben som internadvokat i entreprenørfirmaet GK Norge, og har tidligere jobbet med entrepriserett i advokatfirmaet Grette. Hun har særlig jobbet med prosjektbistand i større og teknisk komplekse byggeprosjekter.

- Hedda har på kort tid opparbeidet seg en betydelig bransjeerfaring. I tillegg til hennes faglige profil, blir det veldig hyggelig å få Hedda som kollega. Hun er også et veldig godt forbilde for våre yngre kollegaer, skyter Øverås inn.

Økende etterspørsel etter tidlig involvering  

Bygg- og anleggsbransjen har lenge vært preget av et høyt konfliktnivå. En rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse beregner årlige kostnader brukt for å løse tvister i anleggssektoren til 2,2 milliarder kroner.

- Selv om konfliktnivået fremdeles er relativt høyt, ser vi et skifte i hvordan klienter benytter advokatrettslig bistand i bygg- og anleggsprosjektene. Vi ser en særlig økt etterspørsel etter entrepriserettslig bistand i prosjektgjennomføringen, hvor vi kan jobbe mer proaktivt og bidra til løse uenigheter underveis, forteller Øverås.

Carlberg deler Øverås’ syn på bransjen og gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter.

- Det er min erfaring at tidlig rådgivning i prosjektene har mye for seg for å løse opp i potensielle tvister, noe som kan bidra til en mer hensiktsmessig gjennomføring av prosjektene. Det er noe jeg gjerne bistår med, sier Carlberg.

Juridisk bistand underveis i prosjektene er ofte annerledes enn ordinær tvisteløsning etter av prosjektene er avsluttet.

- Det er ofte et mye høyere tempo i denne type bistand, forklarer Øverås. Klientene våre er avhengig av å få faglig solide råd raskt. Med Heddas erfaring og bakgrunn, vet vi at våre klienter er i trygge hender.

Globalt nedslagsfelt og spennende muligheter

Det har vært en travel oppstart for Carlberg, som allerede er i gang med flere større prosjekter, inkludert et samarbeid med Deloitte-kollegaer ved andre kontorer i Europa.

- Deloitte har et mye større globalt nedslagsfelt og en større faglig bredde enn alminnelige advokatfirmaer. Jeg synes satsningen på entrepriserett er utrolig spennende og riktig for Deloitte, det var derfor ingen tvil om at jeg ville bli med på laget da jeg ble kontaktet, sier Carlberg.

Kontakter

Om Deloitte

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 23 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg pressemeldinger fra Deloitte

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye