Informasjonskontoret for farge og interiør

Slik lykkes du med Barbierosa i hjemmet

Del
Barbiefeberen herjer. Drømmer du om å male et helt rom rosa? Den lekne fargen kan gi assosiasjoner til både barndom, drømmer og glede, men kan også fort bli for mye for enkelte. I likhet med andre sterke kulører kan du også møte på noen utfordringer. Vi deler tipsene som sikrer at du bruker Barbierosa på en vellykket måte i interiøret ditt.
ROSA ROSA ROSA: En du også bitt av Barbiebasillen?
ROSA ROSA ROSA: En du også bitt av Barbiebasillen?

Farger har stor innvirkning på stemningen i et rom. Selv om vi de siste årene har sett mest duse, lyse farger i de norske hjem, er det nå en økende tendens til mer farger. Trenden går helt klart i retning rosa og varmere toner, Ikke nødvendigvis sjokkrosa med andre ord, men noen av oss vil jo gjerne ha knallfargede vegger. Og det er mange som elsker rosa!

I disse Barbiefilm-tider, er dét dessuten en farge som har preget både klær og interiørartikler denne sommeren. For mange vekker den minner fra barndommen, og den er både dristig, morsom og livlig. Å integrere den i et hjem, er dog ikke bare enkelt. 

Å møblere med Barbierosa krever mot, men når det gjøres riktig kan du få et friskt, lekent og energisk rom. Så, hvorfor ikke ta sjansen og la rosa få sette preg på litt av interiøret? Blir du lei etter en stund, kan du jo uansett bare male over eller tapetsere.

Utfordringene

Maling med en sterk kulør, byr på utfordringer som du ikke nødvendigvis møter på med duse farger. Så før du går i gang med å male et helt rom er det greit å være klar over dette:

  • Sjokkrosa er en farge med lav dekningsevne. Det betyr at det er nødvendig med flere strøk maling for å få et jevnt resultat. Bruker du lavkvalitetsmaling, vil det kreve enda flere strøk for å dekke godt. Sterke farger bleker også raskere.
  • Å oppnå en jevn fargekonsistens med intense farger som sjokkrosa kan være en utfordring. Malingen må blandes grundig for å unngå flekker og skjolder.    
  • Sterke farger påvirker oss mer, enn mer rolige og duse farger. En skarp rosa kan være spennende i begynnelsen, men noen kan også oppleve at de føler seg slitne av sterke farger over tid. Det er derfor lurt å tenke langsiktig.

Løsningene

  • Grunningen er alltid viktig hvis du maler veggen for første gang, og med kraftige farger er det enda viktigere. Skal du male med en skarp rosa farge, eller andre kulørsterke farger, kan det være lurt å bruke en pigmentert grunning som hjelper den intense fargen med å oppnå full dekk, et skjoldfritt resultat og god fargegjengivelse. Uten riktig grunning, kan fargen se blek eller ujevn ut, så sørg for å velge rett grunningsfarge. Snakk med en ekspert i en malingsbutikk eller en profesjonell maler for å få råd om den beste grunningen for ditt spesifikke prosjekt.
  • Begrens mengden. Med en sterk farge, som Barbierosa, kan uttrykket bli voldsomt. I stedet for å male hele rommet, kan du vurdere en vegg, eller kanskje et møbel eller døren i rommet.
  • Kombiner med nøytrale farger. Rosa er fint med farger som grått, hvitt, beige og blått. Ved å kombinere med mer nøytrale farger, får du en balanse som gjør at rommet ikke blir for overveldende. Samtidig som du tiltrekker oppmerksomhet til noe i rommet. Moderasjon kan være nøkkelen.

Synes du det blir for mye med et helt rom i rosa, kan du oppnå noe av den samme effekten ved å male et møbel, eller bare én vegg. Gardiner, puter eller tepper kan også være effektfullt. 

Lene Kristine Åm hos Happy Homes opplever ikke økning i etterspørsel etter Barbierosa maling, men bekrefter at det går i rødtoner:

– Det selges mye varme farger, så det kan tenkes at rødnyansene steppes opp litt nå utover. Og pastellrosa er hot! 

– Det er viktig å se på rommets størrelse når et rom skal males knallrosa. På grunn av mye kulørstyrke, kan fargen oppleves veldig voldsom i et lite rom.

– Tilfør rene flater med hvitt for å roe ned, som tak og møbler. Bruk gjerne andre farger også og søte elementer. Så lenge den kraftige rosa dominerer i rommet, oppnår du Barbieeffekten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ROSA ROSA ROSA: En du også bitt av Barbiebasillen?
ROSA ROSA ROSA: En du også bitt av Barbiebasillen?
Last ned bilde
GØY: Det er akkurat det rosa gjør med oss! Booster energi og glede.
GØY: Det er akkurat det rosa gjør med oss! Booster energi og glede.
Last ned bilde
BLOMSTER: Knallfargede rosa blomster og andre detaljer kan brukes for å gi en touch av Barbie hvis det blir for mye å fargesette hele rommet.
BLOMSTER: Knallfargede rosa blomster og andre detaljer kan brukes for å gi en touch av Barbie hvis det blir for mye å fargesette hele rommet.
Last ned bilde

Om Informasjonskontoret for farge og interiør

Informasjonskontoret for farge og interiør
Informasjonskontoret for farge og interiør
Karvesvingen 5
0579 OSLO

67554680https://www.ifi.no/

IFI er en privat non-profitt organisasjon som er bransjeambassadør, inspirator og pådriver for igangsetting av nye store og små oppussings-, og nybyggsprosjekter i Norge. Virksomhetens aktiviteter strekker seg fra forbrukerinformasjon til bransjearrangementer.

Følg pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Informasjonskontoret for farge og interiør på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom