IMDi

Ny rapport: Hvordan går det med integreringen?

Del

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) inviterer til lansering av rapporten «Hvordan går det med integreringen i Norge? Indikatorer, status og utviklingstrekk i 2023».

Rapporten lanseres mandag 28. august kl.9:30-10:30 på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo. Dørene åpner kl. 9:00 og det blir enkel servering.

Formålet med rapporten er å gi et bilde av hvordan det går med integreringen i Norge på områdene utdanning og kvalifisering, arbeid, økonomi og levekår, politisk integrering og sosial integrering. 

Årets utgave er den fjerde i rekken. Rapporten sammenstiller den nyeste tilgjengelige kunnskapen om integrering, med sikte på å vise hvordan det går med innvandrere og deres norskfødte barn på de utvalgte områdene. Rapporten ser særlig på forskjeller mellom personer med innvandrerbakgrunn og den øvrige befolkningen, og hvordan disse utvikler seg over tid.

I 2022 og 2023 har krigen i Ukraina påvirket innvandringen til Norge og integreringsarbeidet i kommunene. Aldri før har Norge tatt imot så mange flyktninger som nå, og dette gjør årets rapport ekstra aktuell.    

Arrangementet er åpent for alle. Det er også mulig å delta digitalt.

Se mer informasjon og lenke til streaming på arrangementets nettside her: https://www.imdi.no/om-imdi/kurs-og-arrangementer/hvordan-gar-det-med-integreringen-i-norge-indikatorer-status-og-utviklingstrekk-i-2023/

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er et fagdirektorat og kompetansesenter som skal bidra til å utvikle og iverksette regjeringens integreringspolitikk. IMDi skal

۰ ivareta arbeidet med bosetting av flyktninger
۰ legge til rette for at flere innvandrere deltar i arbeids- og samfunnsliv
۰ jobbe mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse
۰ gi faglige innspill til videreutvikling av integreringspolitikken og sørge for god samordning på feltet
۰ produsere og formidle forskning, utredninger, statistikk og god praksis
۰ bidra til en profesjonell og serviceinnstilt offentlig sektor
۰ være fagmyndighet for tolking i offentlig sektor

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom