Åpning av unikt forskningsprosjekt om psykiske helse blant minoritetsungdom
I et historisk øyeblikk samles ungdomsrepresentanter fra flere ulike minoritetsgrupper for første gang. Samer, jøder, kvener, romer, romani, skogfinner og flyktninger møtes 1. september under åpningen av InvolveMENT, et banebrytende forskningsprosjekt ved Universitetet i Stavanger.
Fredag 1. september 2023 kl. 09.00 – 10.15 inviterer Universitetet i Stavanger til åpning av forskningsprosjekt om psykiske helsetjenester for ungdom med bakgrunn som nasjonale minoriteter, urfolk og flyktninger. Pressen er hjertelig velkommen til å følge åpningen og representanter fra prosjektet vil være tilgjengelige for intervjuer i etterkant av åpningen eller per telefon.
1. juni 2023 ble Sannhetskommisjonens rapport offentliggjort. Denne viser at det mangler kunnskap om behov for likeverdige helsetjenester for kvener/norskfinner, skogfinner og samer. Det finnes også lite informasjon om den psykiske helsen til ungdom med minoritetsbakgrunn.
InvolveMENT tar sikte på å endre denne situasjonen ved å aktivt inkludere unge representanter fra nasjonale minoriteter, urfolk og flyktninger i hvert trinn av forskningsprosessen. Prosjektet vil utforske erfaringene og behovene til minoritetsungdommer når det kommer til digitale psykiske helsetjenester.
Målet er å tilpasse den digitale plattformen ung.no, slik at den bedre møter behovene til denne mangfoldige gruppen.
Program for åpningen:
09.00 – 09.45 Velkommen og introduksjon av forskningsprosjektet
- Presentasjon av InvolveMENT-prosjektet v/Petter Viksveen, UiS
- Presentasjon av DIGI-UNG v/Christian Goulignac, Helsedirektoratet
- Involvering av unge som representanter og medforskere v/Lou Krijger og Maren Andvik, unge medforskere i prosjektet
09.45 – 10.15 Prosjektleder, representant fra Helsedirektoratet og ungdomsrepresentant er tilgjengelige for intervjuer
Sted: Ydalir hotel på Campus Ullandhaug, Telegrafdirektør Heftyes vei 99, Stavanger
Påmelding
Vi ønsker gjerne tilbakemelding om dere deltar på e-post: cathrine.sneberg@uis.no.
Dersom saken er av interesse, men deltakelse på åpningen ikke er mulig, kan det legges til rette for telefonintervjuer med representanter fra prosjektet. Bilder fra åpningen kan også ettersendes.
Kontakter
Petter Viksveen, prosjektleder ved UiS
E-post: petter.viksveen@uis.no
Mobil: 91 59 74 68
Cathrine Sneberg, kommunikasjonsrådgiver UiS
E-post: cathrine.sneberg@uis.no
Mobil: 93 04 54 91
Lenker
Om oss
Universitetet i Stavanger har en innovativ og internasjonal profil og er en drivkraft i kunnskapsutviklinga og endringsprosesser i samfunnet. Samfunnsoppdraget vårt er å utfordre det velkjente, utforske det ukjente.
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)
Digitalt bibliotek med barnebøker blir tilgjengelig for alle20.11.2024 15:39:48 CET | Pressemelding
Forskningsprosjektet «Sprell» ved Universitetet i Stavanger er nå ferdigstilt. Et resultat av prosjektet er at flere av bøkene som er utprøvd digitalt, nå kan benyttes fritt.
Steffens-forelesningen 2024: – Kampen for dyrevern er også kampen for menneskenes verdighet14.11.2024 14:29:08 CET | Pressemelding
Gjennom å utnytte dyr, og gjøre dem usynlige ved å ikke ta deres lidelse inn over oss, mister vi noe av vår menneskelighet. Det mener filosof Alice Crary som 21. november holder årets Steffens-forelesning «All justice is animal justice» ved Universitetet i Stavanger.
Nå skal lesegleden opp i SFO!31.10.2024 08:45:58 CET | Pressemelding
Gjennom lesesatsingen Tid for lesing lanserer Nasjonalt lesesenter, UiS nå en unik satsing mot SFO og AKS. Materiellet retter seg mot barn og SFO-ansatte, og vil inspirere til lek, leseglede og inkludering.
Skal forske på hva som hemmer og fremmer selvregulering blant førsteklassinger3.10.2024 15:18:07 CEST | Pressemelding
Forskningsprosjektet «SELFICON– Self-regulation in Context» skal undersøke kontekstuelle faktorer som påvirker førsteklassingers selvregulering. Nå har prosjektet fått 12 millioner kroner fra Norges forskningsråd.
Setter elevers leseferdigheter på dagsorden for skoleledere i Nord-Norge3.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Dersom norske skoler skal lykkes med å igjen få opp leseferdighetene til barn og unge, er det et felles krafttak som skal til. Nå reiser Nasjonalt lesesenter på turné i Nord-Norge for å nå ut til skoleledere og skolesjefer i landsdelen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom