Entra ASA

Rejlers Norge flytter inn i Tollgaarden

Del

(Oslo, 21. august 2023) Rådgivningsselskapet Rejlers flytter sitt norske hovedkontor til Tollgaarden i Schweigaards gate 15. Selskapet har signert en avtale med Entra for leie av nesten 1700 kvadratmeter med kontorlokaler.

Rejlers Norge flytter fra eksisterende lokaler i Barcode, og de vil være på plass i sine nye lokaler i tredje etasje i Tollgaarden i løpet av andre kvartal 2024.

Tollgaarden ligger mellom Schweigaards gate og jernbanesporene øst for Oslo S. Her er Entra i ferd med å totalrehabilitere et historisk og viktig bygg i Oslos bybilde fra en sliten og anonym fasade til det praktbygget som dette opprinnelig var. Eiendommen ble bygget for Oslos Jernbanetollsted mellom 1919 og 1926. Hit kom gods med tog for tollbehandling. Senere har bygget vært hovedkontor for Tollvesenet og Tolldirektoratet, samt huset flere andre statlige etater opp gjennom årene. Etter en omfattende rehabilitering tilpasses nå Tollgaarden til moderne arbeidsformer og et fleksibelt arbeidsfellesskap samtidig som eiendommen oppgraderes for å bli mer bærekraftig.

Rejlers er ledende innen rådgivning på smarte og sikre energiløsninger i bygg, byer og samfunn. Godt tilpassede bygg og bærekraftige løsninger er derfor noe de har svært god kunnskap om.

– Vår beslutning om å velge et miljøvennlig bygg reflekterer vår sterke forpliktelse til bærekraft, som også er en integrert del av vår daglige virksomhet. BREEAM-NOR Very Good sertifiseringen, i tillegg til nærheten til kollektivtransport, samt mulighet til å vokse i årene fremover, var viktig for oss i valg av nye lokaler. Tollgaarden innfrir alle våre ønsker om et godt kontorlandskap til alle våre dyktige ingeniører, sier Petter Arnesen, administrerende direktør i Rejlers Norge.

Entras ambisjon med Tollgaarden er å bevare 100 års historie gjennom å skape arbeidsplasser for fremtiden i et av de mest sentrale byggene i hovedstaden. Deler av Tollgaarden er vernet, og Entra har hatt en god dialog med byantikvaren i prosessen.

– Vi er glade for at Rejlers har valgt Tollgaarden som lokasjon for sitt norske hovedkontor og vi ser fram til å ønske dem velkomne inn i en av Oslos mest attraktive arbeidsplasser. Tollgaarden skal igjen bli et signalbygg i Schweigaards gate. Vi har de siste årene brukt all vår ekspertise for å fremme byggets kvaliteter, ta vare på historien og ruste bygget for nye 100 år. Arbeidet har blitt gjennomført med strenge krav til bærekraft, bevaring og gjenbruk. Vi synes det er ekstra stas med leietakere som også verdsetter disse aspektene, sier Tore Bakken kunde- og utleiedirektør i Entra.

Fra før er det klart at Nortura og Amedia også har signert leiekontrakter i Tollgaarden. 4Service vil drifte flere spennende serveringskonsepter for leietakere som byens øvrige befolkning. I byggets førsteetasje vil det komme restaurant, kafé og bar samt uteservering som gjør at det tidligere lukkede bygget vil bli åpnet opp for hele Oslo.

Fakta Tollgaarden

  • Adresse: Schweigaards gate 15, Oslo
  • Areal: Ca. 22.800 kvadratmeter
  • Eier: Entra ASA
  • Historie: Tegnet av arkitekt Henry Bucher og ble oppført i perioden 1919 til 1926. Bygget for Oslos Jernbanetollsted hvor gods ble tollbehandlet og utlevert.
  • Miljøprofil: Blir sertifisert med BREEAM-NOR Very Good, som betyr at rehabiliteringsarbeidet skjer i henhold til strenge miljø- og bærekraftsprinsipper og et sterkt fokus på bevaring og gjenbruk, noe som også bidrar til at man tar vare på byggets historie
  • Beliggenhet: Eiendommen ligger tett på både Barcode og landets største trafikale knutepunkt, Oslo S
  • Øvrige leietakere: Amedia, Nortura og 4ServiceOm Rejlers Norge
Rejlers Norge er ledende rådgivere på smarte og sikre energiløsninger i bygg, byer og samfunn, med spisskompetanse på energi, industri, infrastruktur og bygg. Rejlers Norge leverer tjenester til kunder i hele landet og har mer enn 180 ansatte. Rejlers Norge er en del av et svensk konsern med 3000 ansatte og har over 80 års erfaring som en teknisk rådgiver til nordisk næringsliv. Rejlers er notert på børsen i Stockholm.

Nøkkelord

Kontakter

– Kristian Røise Dahl, senior kommunikasjonsrådgiver, tlf. 958 41 992, epost: krda@entra.no

Bilder

Rejlers Norge har signert en ny avtale med Entra og flytter inn i Tollgaarden i Schweigaardsgate 15 i 2024.
Rejlers Norge har signert en ny avtale med Entra og flytter inn i Tollgaarden i Schweigaardsgate 15 i 2024.
Last ned bilde

Om Entra

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter over 100 bygg, med et samlet areal på omlag 1,6 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom