Arctic Race of Norway

Williams vant Arctic Race of Norway

Del
Stephen Williams fra Israel Premier Tech vant Arctic Race of Norway. Briten, som fikk ledertrøya etter seieren på tredje etappe i Havøysund, kontrollerte feltet inn til mål på den siste etappen inn til Nordkapplatået.
Foto: Aurelien Vialatte, ARN
Foto: Aurelien Vialatte, ARN

Cristian Scaroni fra Astana ble nummer to, og amerikaneren Kevin Vermaerke fra Team DSM kom på tredjeplass i sammendraget.

Det ble en spennende avslutning på den fjerde etappen. Italieneren Walter Calzoni fra Q36.5 lå alene i front mot slutten, men ble tatt igjen av hovedfeltet like før mål. Dermed var det igjen duket for et spurtoppgjør der franskmannen Clement Champoussin fra Team Arkea Samsic var sterkest og krysset mållinjen på Nordkapp-platået foran Odd Christian Eiking fra det norske landslaget, med italieneren Michele Gazzoli fra Astana på tredjeplass.

Lagarbeid

I år er det 10 år siden første utgave av Arctic Race of Norway så dagens lys i 2013. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal er stolt over lagarbeidet som har preget Arctic Race of Norway gjennom 10 år.

- Den tiende utgaven av Arctic Race of Norway viser at dette ikke bare er verdens vakreste, men også kan være et av verdens tøffeste sykkelritt. Både vær og prestasjoner gjenspeiler godt hva Arctic Race of Norway er, og hva som kreves for å gjennomføre et internasjonalt sykkelritt lengst nord i landet. Ingen ting av dette hadde vært mulig uten godt lagarbeid, sier Dybdal.

Resultater 4. etappe

1. Clement Champoussin, Team Arkea Samsic

2. Odd Christian Eiking, NOR +00

3. Michele Gazzoli +00

Resultater sammenlagt:

Midnattsoltrøya (ledertrøya):

Stephen Williams, Israel Premier Tech

Poengtrøya:

Clement Champoussin, Team Arkea Samsic

Påfugltrøya (klatretrøya):

Vincent van Hemelen, Team Flanderen Baloise

Beste unge rytter:

Kevin Vermaerke, Team DSM

Mest aktive rytter:

Walter Calzoni, Q36.5

Beste lag:

Israel Premier Tech

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Foto: Aurelien Vialatte, ARN
Foto: Aurelien Vialatte, ARN
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel, og er en del av UCI ProSeries. ProSeries er divisjonen under World Tour.

Rittet arrangeres hvert år, med utgangspunkt i ulike deler av Nord-Norge. I 2021 krysset rittet grensen til Finland. I 2022 gikk de to siste etappene gjennom Trøndelag før målgang i Trondheim.

Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt i de nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven ble arrangert i august 2013, og ble vunnet av Thor Hushovd.  

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom