Framtiden i våre hender

Mindre bruk-og-kast: Kommer momskuttet nå?

Del

Regjeringen vil utrede momsfritak for reparasjon og brukthandel. – Vil gi folk bedre mulighet til å ta vare på tingene sine, mener Framtiden i våre hender.

Regjeringen har nettopp annonsert at de ønsker å utrede momsfritak på reparasjoner og brukthandel. – Vi kan endre forbruket vårt med denne politikken, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender. 

Det er statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Kjersti Bjørnstad, som delte nyheten på NRK Radio.  

– Overforbruket i Norge fører med seg klimagassutslipp og naturinngrep i hele verden. Men bruk-og-kast er et problem som må løses med politiske virkemidler, ikke med personlig ansvar. Det er momsfritak et godt eksempel på, sier Bakken Riise. 

Framtiden i våre hender har jobbet for momsfritak på reparasjoner og brukthandel i over syv år.

– Vår motivasjon har hele tiden vært å gi folk bedre vilkår for å ta vare på tingene sine, istedenfor å kjøpe nytt. Det er et av mange steg mot et samfunn som tar vare på ressursene, sier Bakken Riise. 

Utredningsarbeidet starter trolig i løpet av høsten, i følge NRK.

Kontakter

Petter Slaatrem TitlandPresseansvarligFramtiden i våre hender

Ansvarlig for presse- og debattarbeid i Framtiden i våre hender.

Tel:950 38 128petter@framtiden.no

Om oss

Framtiden i våre hender er en medlemsorganisasjon som jobber for strukturelle løsninger på overforbruk og global ulikhet. Vi jobber innenfor klima- og naturfeltet med temaer som overforbruk, klær, mat og transport. Som Norges største miljøorganisasjon er vi sentral i debatten om norsk og internasjonal klimaomstilling.