Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen etablerer nullvisjon mot drukning

Del

– Hvert år omkommer mange som følge av drukning. Dette er noe regjeringen ser alvorlig på. Derfor tar vi nå grep og vedtar en nullvisjon om ingen omkomne som følge av drukningsulykker. Ett liv tapt til drukning er ett for mye, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran NFD NFD

Så langt i år har 53 personer druknet i Norge, viser tall fra Redningsselskapet. Det er seks flere enn på samme tid i fjor. 14 personer omkom i drukningsulykker i juli.

– Antallet drukningsulykker er for høyt og det er alvorlig. Mine tanker går til de som har opplevd en ufattelig tragedie. Arbeidet med drukningsforebygging er viktig for regjeringen og for meg personlig, sier fiskeri- og havminister Skjæran.

Regjeringen etablerer nå en nullvisjon mot drukningsulykker på fritidsområdet. Fra før har regjeringen etablert en nullvisjon om ingen omkomne eller hardt skadde på sjøen fra fritids- og yrkesfartøy.

Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan

– Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan. Vi må få til en samlet nasjonal innsats mot drukningsulykker og økt bevissthet om forebygging. Det er mange flinke aktører som gjør mye bra arbeid på dette feltet, og jeg ser frem til å få gode innspill i det videre arbeidet, sier fiskeri- og havministeren.

Drukning skjer under bading, i forbindelse med ferdsel på utrygg is, etter fall fra båt eller land. Ansvaret for drukningsforebygging generelt er spredt mellom ulike departement, som sammen skal utarbeid en handlingsplan. Nærings- og fiskeridepartementet koordinerer dette arbeidet.

Kontakter

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye