Å Energi

Å Energi har satt beredskap

Del

Å Energi Vannkraft har satt beredskap i håndteringen av ekstremværet Hans. Voldsomme nedbørsmengder har de siste dagene medført svært høy vannføring flere steder, og det er ventet at det vil øke. Dette gjelder spesielt i Drammensvassdraget.  

- Vi følger situasjonen tett, og den utvikler seg raskt. Det har kommet store nedbørsmengder på kort tid, som også har truffet oss i Å Energi. Selv om vi har begrenset mulighet til å påvirke slike ekstreme hendelser, har vi mobilisert alle ressurser og gjør det vi kan for å forberede oss , sier operativ beredskapsleder Line Drange Ruud i Å Energi Vannkraft.

Å Energi har til sammen 72 hel- og deleide kraftverk i Agder og Buskerud.  Per nå er det kraftverkene på Ringerike hvor utfordringene er størst på grunn av vannføringen, men utviklingen langs hele Drammenselva følges nøye. 

-Vi har doble vakter på alle kraftverkene. De graver blant annet grøfter, og flomvoller rundt kraftverkene og fyller på med sandsekker der vi kan, sier Drange Ruud, og legger til:

- Per nå er det ingen konkrete kritiske problemer knyttet til driften. Men dette er et øyeblikksbilde og kan endre seg raskt, avhengig av utviklingen i vær og nedbørsmengde. Og husk - det er mye kraft i vannet nå, så vi oppfordrer til å ikke oppholde seg ved elveleiene.

Å Energi har de siste dagene jobbet tett med både andre kraftprodusenter og reguleringsforeningene i Drammensvassdraget og Numedalsvassdraget for å forhåndstappe magasiner. Det bidrar til å redusere flomtoppene noe.

For prognoser på vannføring og status på beredskapsnivåer i de ulike kommunene, vises det til Norges Vassdrags- og energidirektorat – nve.no og varsom.no

Kontakter

Å Energi pressevakt - 48 10 03 33

Følg pressemeldinger fra Å Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Å Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Å Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom