Miljøstiftelsen Bellona

–Arrogant av olje- og enerigiminister Aasland.

Del

Bellona reagerer sterkt på at regjeringen gir grønt lys for elektrifisering av Melkøya uten å legge frem vurdering av karbonfangst som alternativ og økt kraftpris. – Arrogant av olje-og energiminister Aasland, sier Bellona-Hauge.

I følge NRK i dag skal regjeringen ha sagt ja til å elektrifisere Melkøya.

– Stortinget ba tidligere i år regjeringen om å legge fram en egen vurdering om hvorvidt gasskraft med CO2-rensing kan være et alternativ til elektrifisering på Melkøya. Dette gir regjeringen tilsynelatende blaffen i. Det er arrogant av oljeminister Aasland å løpe Equinors ærend for å elektrifisere gassproduksjon på Melkøya uten å utrede karbonfangst-alternativet i tråd med lovkrav. Her må Stortinget rydde opp, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.

Bellona blir nektet innsyn i alle dokumenter om karbonfangstvurderinger som Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet har gjort.

–Brudd på demokratiske spilleregler

–Å nekte oss innsyn er brudd på demokratiske spilleregler og offentlighetsloven som sier at klimatiltak skal ha transparens.Vi reagerer sterkt på regjeringens hemmelighold. Elektrifisering av Melkøya er en av årets viktigste politiske saker og avgjørende for Finnmarks fremtid. Derfor krever vi at regjeringen viser hvilke vurderinger av karbonfangst som er gjort og hvor mye kraftprisen øker, sier Hauge.

Bellona mener karbonfangst- og lagring vil være en bedre løsning for industri og strømkunder i Finnmark.

– Flere teknologileverandører har løsninger for karbonfangst og –lagring på Melkøya. Regjeringen og Equinor kunne gitt disse i oppdrag å kutte utslipp uten at det går utover industri og strømkunder i Finnmark. Da ville vi bygd videre på eksisterende teknologi som ikke skaper konflikt med strømkunder og ny industri i Finnmark. I stedet velger Aasland og Equinor å støvsuge Finnmark for kraft, sier Hauge.

Nøkkelord

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye