REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

Del

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

- Årets Ladejarl er prisen som viser at sterke verdier, personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl evner å gjøre andre gode. Årets topp ti-liste viser sterke kandidater hvor de alle bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv, sier Odd Reitan. 

Varm teknologi for å bekjempe ensomhet fikk prisen i fjor.

Karen Dolva ble Årets Ladejarl 2022. Med varm teknologi bidrar hun til å bekjempe ensomhet. Teknologisk nyvinning gjør det mulig for både barn og eldre å ta del i fellesskapet, uten å selv være fysisk til stede. Karen Dolva har skapt arbeidsplasser i Europa og hun inspirerer til verdibasert ledelse.

- Jeg er så takknemlig for at jeg ble valgt til Årets Ladejarl 2022. Prisen gjør det mulig å fortsette arbeidet og finne nye løsninger som er med å bekjempe ensomheten. Teknologi skal aldri erstatte mellommenneskelig kontakt, men den kan tilføre ekstra verdi, spesielt i de tilfeller hvor fysiske møter er umulig, sier Karen Dolva. 

Teknologien som er utviklet, Roboten AV1, gjør det mulig for langtidssyke barn og fortsatt delta på skolen og i sosiale aktiviteter. Roboten blir barnets øyne, øre og stemme. Teknologien beriker livet til tusenvis av eldre og deres familier, som og gjør det mulig å komme nærmere sine venner og familie uten å lære seg moderne teknologi. 

Mange nominerte med gode prestasjoner på verdibasert ledelse og arbeid.

- I år fikk vi mange gode nominasjoner. Vi i juryen skal nå velge mellom ti potensielle ladejarler som har vist lidenskap og dedikasjon i sitt arbeid. Det blir en vanskelig og givende jobb, sier Amalie Reitan. 

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, eiendomsutvikler Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Her er årets topp ti-liste med kandidatene til verdiprisen Årets Ladejarl 2023 i tilfeldig rekkefølge


Knut-Eirik Dybdal, gründer og daglig leder av Arctic Race of Norway. Han engasjerer seg i flere sportslige arrangementer og sørger for gjennomføring. Med høy arbeidsmoral får han realisert drømmer og store mål. Han kjennetegnes som en motivator som får folk til å trives og jobbe sammen mot et felles mål.

Rabia Khan, grunnlegger og leder av Internasjonal Velferdsforening Trøndelag. Organisasjonen er et kompetanse- og ressurssenter for innvandrere og flyktninger i Trøndelag. Hun  er lege og har i snart 20 år jobbet som frivillig og dedikert sitt liv ved å videreføre sin kompetanse og sine erfaringer.

Ragnhild Slettner, daglig leder av Mamas Mat som tilbyr mat-tjenester for næringsliv og bidrar til den viktige inkluderingsdugnaden i Norge. Hun har stå-på-vilje og et sterkt engasjement for å skape muligheter og arbeidsplasser for flyktninger og førstegenerasjons voksne innvandrere.

Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball. Gjennom sitt virke levendegjør han verdigrunnlaget og er en lederskikkelse som står på til alle døgnets tider. Med sitt pågangsmot har han skapt en klubb som er i stand til å realisere store sportslige ambisjoner på kort tid.

Jimmy Øien, grunnlegger og daglig leder av restauranten REST i Oslo. Gjennom sitt brennende engasjement og sterke stå-på-vilje løfter han bærekraftfokuset inn i kokkekunsten og gjør noe med utfordringene verden står overfor.

Bjørn Moe, dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens Guttekor (frem til våren 2023). I 50 år har han vist dedikasjon, faglig dyktighet og målrettet arbeidsfokus som har løftet korets nivå til verdenstoppen og høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Ayesha Wolasmal, hjelpearbeider i konfliktområder. Hun er en samfunnsbygger som er opptatt av hva vi kan bidra med for de som opplever konflikt og utrygghet. Med pågangsmot og vilje har hun utfordret norske myndigheter til å bidra for kvinner som i dag lever under Talibans Afghanistan.

Sigrid Nedkvitne, grunnlegger og daglig leder i Friskus som gjør det mulig for alle å delta i aktiviteter som gir helsegevinster og tilhørighet i lokalsamfunnet.  Med dedikasjon og et brennende hjerte for inkludering har hun bygget opp teknologien bak Friskus.

Terje Stølan, daglig leder og grunnlegger av FIRE – Et skritt videre. Gjennom hardt arbeid og lysten til å gi andre muligheten til et bra liv, har han gjennom FIRE hjulpet folk som har litt med rus og andre utfordringer tilbake til samfunnet med tilbud om et trygt og rusfritt miljø, fritidsaktiviteter, utdanning, arbeid og nettverk.

Kimiya Sajjadi, grunnlegger av Big Enough Global som hjelper virksomheter å jobbe strategisk med inkludering og mangfold. Med sitt sterke engasjement for arbeidet  bidrar hun til at virksomheter kan gjøre sine gode intensjoner til gode handlinger.

Årlig pris og seremoni.

Årets Ladejarl kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren hedres med seremoni og to millioner kroner for sitt arbeid.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022 og Odd Reitan. Foto: Kristoffer Wittrup
Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022 og Odd Reitan. Foto: Kristoffer Wittrup
Last ned bilde

Om oss

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Prestasjoner og årsresultat 202231.3.2023 11:34:14 CEST | Pressemelding

Årsresultatet for REITAN viser sterke prestasjoner av eiendomsutviklere, Kjøpmenn og medarbeidere i både administrasjon og butikker i syv land. Året vi legger bak oss preges av god underliggende drift og stabil vekst, til tross for turbulente omgivelser som krigen i Ukraina, global inflasjon og sterkere konkurranse med store priskutt. For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom