Coop Norge

Salget av plastposer stuper, nå velger kundene handlenett

Del

Denne uken har Coop sett en kraftig økning i salget av handlenett og avfallsposer på rull, mens salget av plastposer stuper.

Espen Solli

Tirsdag 1. august ble prisen på plastposer justert til 4,25 kroner, etter at kontingenten til Handelens Miljøfond ble doblet, som et av mange tiltak for å redusere plastposeforbruket. Så langt denne uken, sammenlignet med samme uke i 2022, har Coop opplevd en økning i salget av handlenett på hele 320 prosent. Salget av avfallsposer på rull har økt med 80 prosent.

I tillegg har salget av plastposer sunket med 20 prosent.

– Dette er et tydelig tegn på at prisendringen på plastposer har gitt effekt allerede. Vi forventet at det skulle gå noe lenger tid før kundene ble vant til den nye prisen og vi ville se utslag på salgstallene, men det er gledelig å se at kundene har omstilt seg raskt, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop Norge.

– Coop selger handlenett til 10 kroner, og med en plastposepris på 4,25 kroner betyr det at du bare trenger å bruke handlenettet tre ganger før du har spart det inn.

Handlenettene til Coop er laget av plast utvunnet av sukkerrør, det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt.

Kontakter

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.