Fremtind

Mange dropper å politianmelde tyveri

Del

Antall tyverisaker i Norge øker, viser skadedata fra Fremtind. Men en stor andel av tyveriene blir aldri anmeldt til politiet.

Tyverisakene øker, men mange blir aldri anmeldt til politiet. Foto: Kaitlyn Baker/Unsplash.
Tyverisakene øker, men mange blir aldri anmeldt til politiet. Foto: Kaitlyn Baker/Unsplash.

– Vi har sett en økning i tyverisaker i Norge denne sommeren. Det er snakk om tyveri fra biler og hotell, samt lommetyveri og ran, sier Therese Hofstad-Nielsen, som er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 

I juni og juli har Fremtind fått meldt inn 2700 tyverisaker, i tillegg til 38 ran og overfall. Det er over 500 flere saker enn tilsvarende periode i fjor. Mange lommetyverier skjer uten at kunden legger merke til det. Først når hen skal finne frem lommebok eller brillene i vesken, oppdages tyveriet. 

Blir aldri anmeldt

Men en stor andel av disse tyverisakene blir aldri anmeldt til politiet. Det kommer frem fra skademeldingene til oppgjørsavdelingen hos Fremtind.  

– Blir du frastjålet noe, er vårt klare råd at du anmelder det med en gang – også når du er utenlands. Har du blitt utsatt for tyveri på et hotell eller en restaurant, bør du også melde fra til de ansatte der og sørge for å få en bekreftelse fra dem på innmeldingen, råder Hofstad-Nielsen. 

Frykter vandelsattesten vil bli påvirket

Det er enkelte unnskyldninger som går igjen for hvorfor de ikke anmelder. 

– Noen oppgir at de ikke vet hva som har skjedd, og dermed synes de det er vanskelig å anmelde saken. Andre tror faktisk at kontakten med politiet vil påvirke deres vandelsattest. Det er naturligvis ikke tilfelle. Dersom vi skal få bukt med tyveri, er det viktig at politiet får oversikt over hvordan og hvor tyvene opererer, avslutter skadeforebyggeren.  

Du kan anmelde et tyveri på politiets nettsider.
 

Her er de vanligste unnskyldningene for å unngå og anmelde: 

  • De ikke vet hvem tyven er eller hva som har skjedd 

  • Språkbarrierer: Enten at de ikke kan engelsk eller har kjennskap til politiet i det landet de er i 

  • De skulle reise hjem samme dag og rakk ikke 

  • De politianmelder det i Norge når det har skjedd i utlandet 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye