XPENG Norge

Over 120 XPENG inntar Nord-Norge i storstilt internasjonalt sykkelritt

Del

Oslo, 31. juli 2023

Elbil- og teknologiprodusenten XPENG er bilpartner for Arctic Race of Norway 2023. Dette betyr at Arctic Race of Norway blir verdens første helelektirske sykkelritt med kun elektriske følgebiler. Nå begynner bilene som skal følge rytterne i verdens nordligste sykkelritt å ankomme Alta.

Bilde fra Motor of NAFs rekkeviddetest.
Bilde fra Motor of NAFs rekkeviddetest.

XPENG bistår Arctic Race of Norway på veien til å bli klimanøytralt

Til sammen vil det ankomme over 120 biler til Alta frem til bilene skal dekoreres 9. august. Da skal alle bilene folieres i drakten til Arctic Race of Norway. Bilparken vil da være den største samling av XPENG utenfor Kina. Den består av 106 utgaver av sportssedanen P7, som kom med en ansiktsløftning i våres. Det vil også være 20 biler av modellen XPENG G3i, som er bilmerkets minste SUV. I tillegg deltar et antall biler av modellen G9, merkets nye premium-SUV. Dette betyr at alle modellene merket har til salgs i Norge i dag vil være representert i sykkelrittet, som virkelig er med på å sette Nord-Norge på kartet.

En unik mulighet for lokale interessenter

Det ble tidligere i år kjent at Bil i Nord ble ny agent for XPENG, og dette vil gi agentens kunder en unik mulighet til å se alle merkets modeller i Alta. Markedssjef hos Bil i Nord, Håvard Spikkeland, er svært positiv til at merket vil være så sterkt representert på nordnorske veier i tiden som kommer.

- Vi forventer at det vil være stor interesse for XPENG på bakgrunn av at de nå er samarbeidspartner med Arctic Race of Norway. For både publikum og lokale vil det være ekstra spennende å kunne se alle modellene merket har til salgs i Norge på veien i og rundt Alta før løpsstart, uttaler Håvard.

Et bevis på at Norge er et unikt marked

Sentralt hos XPENG Norge er entusiasmen stor når rittbilene når ankommer Norge i bolker på 20-25 biler per bolk med et intervall på rundt fem dager.

- Samarbeidet med Artic Race of Norway, og den mengden biler som når kommer til Alta er et tydelig bevis på at Norge er et viktig og unikt marked for XPENG og andre elbilprodusenter. Nordmenn er «verdensmestere» i å kjøpe og bruke elbil, og nå vil det kjente sykkelrittet og landsdelen få en helt unik tilstedeværelse av et av verdens mest offensive elbilmerker, sier XPENGs norgessjef, Claes Persson.

Over 120 bevis på at elbil passer for alle

De over 120 bilene som skal brukes i Arctic Race of Norway vil uten tvil vekke oppsikt i Alta. Når løpet setter i gang 17. august vil bilene bevise at rekkeviddeangst og pålitelighet ikke lenger er en bekymring når det kommer til elbiler. Målet for samarbeidet er for Arctic Race of Norway å verne de sårbare nordområdene fra klimagassutslippene til fossilbiler, samtidig som man beviser at elektriske biler har fått så lang rekkevidde og høy ladehastighet at det ikke lengre er noen terskel å bytte ut fossilbilen sin med et mer klimavennlig alternativ.

XPENG stiller med egen ladepark

Selv om Norge ligger helt i toppen når det gjelder tilgjengelighet av offentlige ladestasjoner, er det stor avstand mellom laderne i områdene hvor Arctic Race of Norway avholdes. I Alta er det tre ladestasjoner, med til sammen 12 hurtigladere. Ingen av disse har høy nok styrke til å forsyne XPENG G9 med nok strøm til at den kan lade i nærheten av rekordhastigheten på 319 kW.

For å sørge for at det er nok ladestasjoner til det store oppmøtet stiller derfor XPENG med en egen, mobil ladepark, som skal følge rittet. Det er ingen enkel oppgave å få ladelogistikken til å gå opp, men med egen ladepark, og en stab med mennesker som skal jobbe med å lade bilene vil den imponerende ladelogistikken gå svært smidig for seg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om XPENG

XPENG Motors er et av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 40% av de nærmere 16.000 ansatte innen forskning og utvikling. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er til stede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3i, P7og G9. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye