Den norske kirke

Presseinvitasjon: Kirkemøtet 4.-8. august i Trondheim

Del

Kirkemøtet er Den norske kirkes øverste organ. Statsråd Kjersti Toppe, kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum og preses Olav Fykse Tveit taler ved åpningen.

116 representanter fra hele landet samles på Scandic Nidelven Hotel i Trondheim for å diskutere og fatte beslutninger om Den norske kirkes utvikling 4.-8. august.

Meld deg på - motta oppdateringer

Pressen er invitert til å delta på Kirkemøtet fysisk eller digitalt. Meld deg på for å få oppdateringer om kjøreplan og når saker du er spesielt interessert i skal behandles.

Meld deg på til ee457@kirken.no innen 2. august klokken 12. 

Du må selv booke evt. hotell i Trondheim. Direktestrøm vil bli lagt ut på kirken.no/km23.

Noen høydepunkter

  • Kirkemøtet skal bl.a. legge strategi for Den norske kirkes tjeneste på samfunnsinstitusjoner som i Forsvaret, høyskoler/universiteter, fengsler, sykehus og sykehjem.
  • Møtet skal også vedta prinsipper for universell utforming i kirken, behandle saker om kirkelig organisering og bestemme om kirken skal kunne benytte adgangen til å legge vekt på likekjønnet samlivsform i ansettelsesprosesser.
  • Åpningsgudstjeneste fredag 4. august kl.13 i Vår Frue kirke, Kongens gate 5.
  • Kirkemøtet åpner fredag 4. august kl. 15 med taler fra statsråd Kjersti Toppe, kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum og preses Olav Fykse Tveit på Scandic Hotel Nidelven, Havnegata 1-3.


Alle sakspapirer, en tentativ kjøreplan og direktestrøm finner du på kirken.no/km23. Vedtak legges også ut der så snart de er kvalitetssikret.

Ved møteslutt hver dag fastsettes dagsorden for neste dag. Alle påmeldte journalister får denne oversikten på epost.

Merk at alle møter i plenum er åpne og direktestrømmes, mens komitémøter er lukket. 

Pressekontakter

Pressekontakt Jorunn Strand Askeland: 404 05 015 / ja329@kirken.no  (på jobb fra 1. august)

Kommunikasjonsdirektør Emil Engeset: 479 06 092 / ee457@kirken.no

Foto til fri bruk

Bilder til fri redaksjonell bruk finner du her. Mappen på design.kirken.no vil bli oppdatert jevnlig under Kirkemøtet. Alle bildene i denne mappen krediteres Foto: Den norske kirke.

Spørsmål eller ønsker? Kontakt vår fotograf, Heidi Olsen: 971 25 487 / ho949@kirken.no (på jobb fra 1. august)

Arbeidsrom for pressen

Arbeidsrom for pressen vil være i nær tilknytning til plenumssalen.

Kirkerådets kommunikasjonsavdeling bistår gjerne presse med å komme i kontakt med Kirkemøtets deltakere.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom