Plantasjen

Dyrking i vann – fordelaktig for deg som vil dyrke året rundt

Del
Hydroponisk dyrking er utmerket for de som vil dyrke året rundt, eller som har mindre plass å dyrke på. Metoden er både effektiv, plassbesparende og passer til alle kunnskapsnivåer. Plantasjen viser nå hvordan du kan lykkes.

Hydroponisk dyrking foregår i oksygenrikt vann fremfor jord. Vannet plantene står i tilsettes kontinuerlig næringsveske, enten manuelt eller automatisk. På den måten vil plantenes rotsystem hele tiden være i kontakt med vannet og næringen. Det gjør at de ikke trenger å søke etter vann, slik de gjør i jord. Hydroponisk dyrking er derfor plassbesparende, og gir planter som vokser mye på kort tid. 

– Hydroponisk dyrking gjør det mulig å dyrke på små overflater med vann, fremfor jord. Det fungerer godt uansett om det foregår på balkongen, inne, eller som en forlengelse av grønnsakshagen. Dyrkemetoden er i tillegg kjempeenkel å komme i gang med og passer dermed utmerket for de som har lyst på grønnere fingre, forteller Johnny Kvernes, gartner hos Plantasjen. 

Metoden er ikke bare effektiv og plassbesparende, men gir også mange valgmuligheter når det kommer til hva en skal dyrke. En god huskeregel er å dyrke grønne bladplanter og krydderplanter, da de egner seg aller best for hydroponisk dyrking. Salat, bladbete, kål, tomater, chilifrukter, basilikum og persille er lettgrodde vekster som passer godt til dyrkemetoden. Man kan også gro enkelte blomster, som stemorsblomster og pelargonier, selv om de fleste foretrekker å plante spiselige planter.

Dyrk på hjemmebane året rundt

Man kan fint dyrke hydroponisk i vinterhalvåret. Uansett om du velger å gjøre det på kjøkkenbenken, eller i vinduskarmen er det viktig med gode lysforhold. Mellom mars og september får man nok dagslys gjennom vinduene, og ellers på året bør man benytte plantelys for å sikre gode vekstforhold. 

– Man kan dyrke hydroponisk ved å bruke ferdige sett eller lage egne. Ønsker man å lage egne hydroponiske dyrkninger kan man gjøre det ved å bruke for eksempel en boks med lokk med hull i, med god nok plass til at man kan senke plantekurver i det, tipser Johnny Kvernes, gartner i Plantasjen. 

Dyrk hydroponisk ute

Det er også mulig å dyrke planter med hydrosystem ute, noe som kan være et godt alternativ for de som bor på mindre kvadratmeter. Likevel er det viktig at vi som bor så langt nord er bevisst på at utendørsplanter trenger gode vekstforhold med varme. Dermed er det avgjørende at man tar inn plantene når kulden kommer. 

Hvis du vil se dette innholdet fra resources.mynewsdesk.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Fire fordeler med hydroponisk dyrking

  • Stor innhøsting raskt: Når du dyrker hydroponisk, vokser plantene raskere og bærer frukt i løpet av få uker. Innhøstingen blir generøs, selv om du har liten plass.
  • Dyrk ulike planter i samme omgang: Vil du ha variasjon og dyrke ulike typer grønnsaker og krydderplanter, kan du gjøre det i samme omgang – uten separate bokser
  • Slipp jordsøl innendørs: Ettersom hydroponisk dyrking ikke krever noe jord, slipper du å håndtere jord og søl innendørs eller på uteplassen.
  • Kompletter grønnsakhagen din: Dyrk hydroponisk når du ikke har plass i grønnsakshagen eller når det går mot høst.


Kom i gang med hydroponisk dyrking med Plantasjens startpakker

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Plantasjen

Plantasjen
Plantasjen
Trondheimsveien 40
2013 Skjetten

+47 468 89 861http://www.plantasjen.no/

Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre 136 butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. I Norge har Plantasjen 79 butikker fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Følg pressemeldinger fra Plantasjen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plantasjen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye