Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo

Del

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

Med en urokkelig vilje til å vinne, kjempet Kaja seg gjennom konkurransen. Hun imponerte i den første kampen, der hun beseiret Buse Savas fra Australia med en overbevisende seier på 2-0. Kvartfinalen representerte en ny utfordring, men hun viste seg å være ustoppelig og vant over Molly Park fra Australia med samme resultat. Semifinalen var ikke noe unntak, og Kaja utmerket seg som den sterkeste i møtet med Jessica Borg, også fra Australia.

Kaja sto nå ansikt til ansikt med finalen, en øyeblikkelig mulighet til å oppnå gull. Der møtte hun den høyt rangerte Stacey Hymer fra Australia, en tøff motstander. Selv om det ikke ble seier denne gangen sikret hun seg likevel en verdig sølvmedalje. Dette førte til at Kaja oppnådde sine første rankingpoeng for året, noe som vil være av stor betydning i hennes videre satsning.

Etter å ha møtt utfordringer på grunn av koronapandemien og skader, var det ekstra spesielt for Kaja Husby Hansen å erobre sine første rankingpoeng siden Presidentcupen i Tyrkia i 2019. Hennes imponerende og inspirerende vilje til å legge ut på lange reiser for å kjempe om rankingpoeng gleder oss stort, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Kontakter

Bilder

Kaja Husby Hansen
Kaja Husby Hansen
Last ned bilde

Om oss

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 470 medlemsklubber og 33.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye