Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo

Del

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

Med en urokkelig vilje til å vinne, kjempet Kaja seg gjennom konkurransen. Hun imponerte i den første kampen, der hun beseiret Buse Savas fra Australia med en overbevisende seier på 2-0. Kvartfinalen representerte en ny utfordring, men hun viste seg å være ustoppelig og vant over Molly Park fra Australia med samme resultat. Semifinalen var ikke noe unntak, og Kaja utmerket seg som den sterkeste i møtet med Jessica Borg, også fra Australia.

Kaja sto nå ansikt til ansikt med finalen, en øyeblikkelig mulighet til å oppnå gull. Der møtte hun den høyt rangerte Stacey Hymer fra Australia, en tøff motstander. Selv om det ikke ble seier denne gangen sikret hun seg likevel en verdig sølvmedalje. Dette førte til at Kaja oppnådde sine første rankingpoeng for året, noe som vil være av stor betydning i hennes videre satsning.

Etter å ha møtt utfordringer på grunn av koronapandemien og skader, var det ekstra spesielt for Kaja Husby Hansen å erobre sine første rankingpoeng siden Presidentcupen i Tyrkia i 2019. Hennes imponerende og inspirerende vilje til å legge ut på lange reiser for å kjempe om rankingpoeng gleder oss stort, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Kontakter

Bilder

Kaja Husby Hansen
Kaja Husby Hansen
Last ned bilde

Om oss

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 470 medlemsklubber og 33.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norges Taekwondo-utøvere klare for European Games i Krakow20.6.2023 13:14:19 CEST | Pressemelding

Norges Kampsportforbund er stolt over å kunngjøre at Norge vil delta med en imponerende tropp på seks taekwondo-utøvere i den kommende European Games, som arrangeres i Krakow fra 21. juni til 2. juli. Dette markerer en betydelig fremgang siden forrige deltakelse i 2014, da Norge kun hadde to kvalifiserte deltakere, hvorav en av utøverne var Richard Ordemann, som også har kvalifisert seg denne gangen.

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal imponerte i Italia13.6.2023 10:43:57 CEST | Pressemelding

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal, som konkurrerer for Bergen Wushu Klubb, har satt sitt preg på den internasjonale scenen med en imponerende prestasjon i Italia. I en stor wushu-konkurranse i Milano, der over 1000 utøvere deltok, sikret Abrahamsen seg fem gullmedaljer og en sølvmedalje. Wushu deles opp i såkalte moderne og tradisjonelle stilarter, og Abrahamsen konkurrerte i sistnevnte.

Taekwondo-utøveren Richard Ordemann vinner bronse i Grand Prix i Roma12.6.2023 12:30:00 CEST | Pressemelding

Richard Ordemann, en fremragende utøver fra Tøyen Taekwondo, imponerte stort under Grand Prix-konkurransen i Roma søndag ettermiddag. Han kjempet seg til bronseplass i klassen -80 kilo for herrer. Grand Prix-sesongen består av tre konkurranser der kun de 32 beste utøverne i verden får delta, samt en Grand Prix-finale der kun de 16 beste er kvalifisert. Richard Ordemann og Mari Romundet Nilsen fra Aure kampsportklubb var de eneste norske deltakerne som hadde kvalifisert seg til å delta i Grand Prix-starten i Roma. Mari tapte sin første kamp mot en utøver fra Brasil.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom